Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

"Megkérdőjelezhető játékvezetői döntésekre" hivatkozva újrajátszanának egy vb-selejtezőt

MTI

Publikálva 15/11/2021 - 21:49 GMT+1

A Dél-afrikai Labdarúgó Szövetség (SAFA) panasszal fordult a sportág nemzetközi (FIFA), valamint afrikai (CAF) irányító szervezetéhez, és "megkérdőjelezhető játékvezetői döntésekre" hivatkozva kérte a Ghána elleni, vasárnapi világbajnoki selejtező újrajátszását.

Vb-selejtezők - A dél-afrikaiak újrajátszanák a Ghána elleni meccsüket

Fotó: AFP

Vb-selejtezők - A dél-afrikaiak újrajátszanák a Ghána elleni meccsüket

A dél-afrikaiaknak már a döntetlen is elég lett volna a csoportgyőzelemhez, és ahhoz, hogy bejussanak a zóna utolsó kvalifikációs körébe, Ghánában azonban 1-0-s vereséget szenvedtek. Legyőzőjük így pontszámban beérte, és több lőtt góljának köszönhetően megelőzte a dél-afrikaiakat, akik búcsúztak.
Tebogo Motlanthe, a SAFA ügyvezetője a szervezet közösségi oldalán hétfőn azt írta, hogy a játékvezetők eldöntötték a mérkőzést, aminek nem lett volna szabad megtörténnie. Motlanthe úgy látta, hogy számos ítélet ellenük irányult, közöttük az a büntető is, amely eldöntötte a meccset. Kifejtette, úgy érzik, mintha "kirabolták" volna őket, mert a büntető nem egyedi eset volt, a bírók ugyanis több esetben hoztak megkérdőjelezhető ítéleteket.
A 33. percben a ghánai csapat győztes gólját szerző Andrew Ayew viszont úgy látta, hogy a büntetőt teljesen egyértelmű szabálytalanság előzte meg, sőt további kettőt kellett volna megítélni a javukra a találkozón, amelyen az ellenfelet nem érte semmiféle méltánytalanság.
A dél-afrikaiak számára nem lenne szokatlan, hogy újra kell játszaniuk vb-selejtezőt, a 2018-as sorozatban a Szenegál elleni mérkőzésüket kellett megismételni, mert a ghánai Joseph Lamptey játékvezető érintett volt a meccsel összefüggő fogadásban, ezért szándékosan csalt. Lampteyt később örökös eltiltással sújtották.
Motlanthe hangsúlyozta, az lenne az igazságos, ha ugyanúgy elrendelnék a találkozó újrajátszását, mint akkor.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés