Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Harc a vb-szereplésért: Ázsiában is van még kiadó hely

Eurosport Magyarország

Publikálva 24/03/2022 - 20:43 GMT+1

Irak 1-0-ra legyőzte a vendég Egyesült Arab Emírségek válogatottját csütörtökön, így az utolsó fordulóban még van esélye megszerezni a pótselejtezőt jelentő harmadik helyet a labdarúgó-világbajnokság ázsiai selejtezősorozatának harmadik szakaszában.

Hazai győzelmével életben tartotta pótselejtezős esélyét Irak

Fotó: AFP

Vb-selejtezők - Hazai győzelmével életben tartotta pótselejtezős esélyét Irak.
Az irakiaknak ez volt az első sikerük a selejtezőnek ebben a szakaszában, s ezzel egy pontra megközelítették az előttük álló emírségekbeli együttest.
Irak jövő kedden a csoportban utolsó Szíria vendége lesz, míg az Egyesült Arab Emírségek a jelenleg első és már biztosan vb-résztvevő Koreai Köztársaságot fogadja.
A két csoportból az első két helyezett jutott ki a vb-re, a harmadikok pedig kontinentális pótselejtezőt játszanak egymással. Utóbbi párharc győztese részt vesz az interkontinentális pótselejtezőn, amelyen a dél-amerikai ötödik helyezett lesz az ellenfél. A négy direkt hely már elkelt, illetve az is biztos, hogy Ausztrália lesz az egyik résztvevője a kontinentális pótselejtezőnek.
Ázsiai vb-selejtezők, 3. szakasz, 9. forduló:

A csoport:

  • Irak-Egyesült Arab Emírségek 1-0 (0-0)
korábban:
  • Libanon-Szíria 0-3 (0-3)
  • Koreai Köztársaság-Irán 2-0 (1-0)
A csoport állása: 1. (és vb-résztvevő) Koreai Köztársaság 23 pont/9 mérkőzés, 2. (és vb-résztvevő) Irán 22 pont/9, 3. Egyesült Arab Emírségek 9/9, 4. Irak 8/9, 5. Libanon 6/9, 6. Szíria 5/9

B csoport:

  • Kína - Szaúd-Arábia 1-1 (0-1)
korábban:
  • Vietnám-Omán 0-1 (0-0)
  • Ausztrália-Japán 0-2 (0-0)
Az állás: 1. (és vb-résztvevő) Japán 21 pont/9 mérkőzés, 2. (és vb-résztvevő) Szaúd-Arábia 20/9, 3. (és pótselejtezős) Ausztrália 15/9, 4. Omán 11/9, 5. Kína 6/9, 6. Vietnám 3/9
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés