A cikkben kiemelték, hogy Manchester City volt az első klub, amely hivatalosan is visszalépett, a Chelsea másodikként jelezte szándékát. Ezt követően a másik négy csapat - az Arsenal, a Liverpool, a Manchester United és a Tottenham - is követte példájukat.

A 12 csapatos Európai Szuperliga megalakítását vasárnap jelentették be, de a tervet széleskörű ellenérzés fogadta.
A Liverpool azt közölte, hogy a tervezett szakadár ligában való részvételüket "megszüntették". A Liverpool csapatkapitánya, Jordan Henderson a közösségi médiában megírta, hogy csapata "kollektív álláspontja" szerint nem akarják, hogy a Szuperliga létrejöjjön.
Labdarúgás
Dzsudzsákék bajnokként jutottak fel az NB1-be, a Vasas lemaradt
8 ÓRA
"Nem tetszik nekünk, és nem akarjuk, hogy megtörténjen" - állt az üzenetben, amelyet több liverpooli játékostársuk is közzétett.
Az Arsenal nyílt levélben kért bocsánatot a szurkolóitól, és azt közölte, hogy "hibát követett el", hozzátéve, hogy a szurkolók és a "szélesebb futballközösség" meghallgatása után visszalép.
A Tottenham elnöke, Daniel Levy azt mondta, hogy a klub sajnálja a javaslat által okozott "aggodalmat és zaklatottságot".
A Szuperligában hat angol csapat vett volna részt a spanyol Atlético Madrid, az FC Barcelona és a Real Madrid, valamint az olasz AC Milan, az Internazionale és a Juventus mellett. A tervek szerint az új versenysorozatnak 15 állandó tagja lett volna. Az ESL elnökének Florentino Perezt, a Real Madrid elsőszámú vezetőjét választották meg.
A tervet az Egyesült Királyságban elítélték a szurkolók, a futballhatóságok és a kormány miniszterei, akárcsak Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA), valamint a ligaszövetségek Európa-szerte.
Forrás: MTI
Premier League
A kapus fejelt gólt a 95. percben, fordított a Liverpool
10 ÓRA
Labdarúgás
Tízéves szünet után védhetett ismét PL-meccsen a veterán angol kapus
18 ÓRA