A világbajnoki döntő óta eltelt hét bővelkedett meglepőbbnél meglepőbb eseményekben, már ami a győztes német válogatottat és játékosait érinti.
Kezdődött minden ott, hogy komoly vihart kavart a Brandenburgi kapunál bemutatott ünneplés, de lassan elcsitultak a felkavart érzelmek. Aztán minden napra érkezett valami váratlan…
Előbb Toni Kroos jelentette be, hogy a Manchester United egész éves udvarlása ellenére a Real Madridot választja. Elsőre komoly blamának tűnik ez a Bayern szempontjából, és az átigazolási összeg (25 millió Euró) sem győzhet meg minket elsőre, hogy jó üzletet kötött a klub. Hiszen Kroos a német válogatott legjobb középpályása volt a vébén, gyakorlatilag ő mozgatta az együttest, a Bayernben is bérelt helye volt tavaly. Ám mégis, úgy, mint annak idején Sahin (10 millió) vagy Özil (18 millió), „nyomott áron” kerül a Realba. Hiszen, ha egy Fabio Boriniért hasonló összeget leperkálnak Angliában, akkor valami itt nagyon nem stimmel. Fő okként viszont a racionális döntést lehet említeni, hiszen csakúgy, mint az előbbieknél, Kroos szerződése is közel került a lejárathoz, valamiért pedig nem tudtak vele hosszabbítani. Így viszont a Bayern legalább kapott pénzt érte, és nem ingyen kellett elengednie (mint a Dortmundnak Lewandowskit) és felszabadított egy helyet is a keretben a fiataloknak.
Tokyo 2020
A házigazda Japán tizenegyesekkel verte Új-Zélandot - Összefoglaló
TEGNAP 14:01
Ez után jött Philipp Lahm bejelentése, hogy többet nem kíván a válogatottban szerepelni. Több mint meglepő. És a nyilatkozatokat hallva bizony nem csak nekünk, kívülállóknak, de Joachim Löwnek, vagy a csapattársaknak is az lehetett.

Fotó: Eurosport

Philipp Lahm még csak 30 éves. Olyan posztokon szerepel (szélsőhátvéd, védekező középpályás), ahol még évekig képes lehet világszínvonalú teljesítményre, akár még két vb is benne lehet(ne). Épp most nyert az ő csapatkapitánysága alatt a válogatott, és jó eséllyel évekig uralni fogja a világ labdarúgását. A német bajnokság már csak a lebonyolítása miatt (téli szünet, egy kupasorozat) sem jelent akkora leterhelést, mint mondjuk az angol, hogy ne lehetne összeegyeztetni a klubérdeket és a válogatottat. Csak néhány érv, ami azt mondatja, hogy más okok is állhatnak a háttérben. Elsőre Löw döntése, hogy Lahm kerüljön vissza a védősorba, ami egyébként meghozta a várt eredményt, illetve a bayernesek és a többiek között fennálló konfliktusok adódnak, de idővel alighanem többet megtudunk majd a dologról.
Végezetül a legkevésbé meglepő hír: a Dortmund 10 millió Euróért leigazolta a vb-győztes keret legfiatalabb tagját, Matthias Gintert a Freiburgtól. Ginter ugyan egy percet sem játszott Brazíliában, de sokan a jövő nagy védőjét látják benne. Ki tudja, talán ez a lépés készíti elő Hummels távozását?
Tokyo 2020
Mexikó 6-3-mal intézte el Dél-Koreát a negyeddöntőben - Összefoglaló
TEGNAP 13:52
Tokyo 2020
Labdarúgás: Brazília - Egyiptom - Összefoglaló
TEGNAP 13:26