Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Zárt kapus büntetést kaptak az albánok, nem utazhatnak a lengyel drukkerek

Eurosport
Eurosport

Frissítve 26/10/2021 - 12:52 GMT+2

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fegyelmi bizottságának döntése értelmében a magyarokkal azonos világbajnoki selejtezőcsoportban szereplő albán válogatottnak zárt kapuk mögött kell játszania utolsó kvalifikációs mérkőzését Andorra ellen.

Bottles were thrown after Poland scored what proved to be the winning goal in Albania

Fotó: Getty Images

Az albán szövetség honlapja kedden számolt be arról, hogy a FIFA a lengyelek elleni, október 12-én rendezett találkozó kapcsán büntette meg a szervezetet.

A tiranai találkozón, miután a lengyelek a 77. percben Karol Swiderski révén vezetést szereztek, a hazai szurkolók feldühödtek a bekapott gólon és megdobálták a vendégjátékosokat, ezért félbeszakadt és közel negyedórát állt a mérkőzés.
Az albán szövetségnek 150 ezer svájci frankos - 51,2 millió forintos - büntetést is be kell fizetnie.
A mérkőzésen a lengyel szurkolók részéről sem maradt el a válasz - ők a hazai drukkereket dobálták -, ami miatt a FIFA 50 ezer svájci frankra büntette a lengyel szövetséget, valamint arról is döntött, hogy a válogatott szurkolói nem lehetnek ott a november 12-én Andorra otthonában sorra kerülő vb-selejtezőn.
picture

Albánia vs Lengyelország mérkőzés

Fotó: AFP

A 2022-es katari világbajnokság selejtezősorozatának utolsó két fordulójában az albánok előbb Angliába látogatnak, majd jön az Andorra elleni találkozó, míg a lengyelek az andorrai összecsapást követően november 15-én a magyarokat fogadják.
Az éllovas angolok mögött második lengyelek két fordulóval a vége előtt hat ponttal előzik meg a negyedik magyar együttest, míg a harmadik albánokat néggyel.
A csoportból az első helyezett jut ki a világbajnokságra, a második pedig pótselejtezőt játszhat a részvételért.
Forrás. MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés