Az albán szövetség honlapja kedden számolt be arról, hogy a FIFA a lengyelek elleni, október 12-én rendezett találkozó kapcsán büntette meg a szervezetet.

A tiranai találkozón, miután a lengyelek a 77. percben Karol Swiderski révén vezetést szereztek, a hazai szurkolók feldühödtek a bekapott gólon és megdobálták a vendégjátékosokat, ezért félbeszakadt és közel negyedórát állt a mérkőzés.
Az albán szövetségnek 150 ezer svájci frankos - 51,2 millió forintos - büntetést is be kell fizetnie.
Világbajnoki-selejtező UEFA
Rossi szerint csapata okosan, fegyelmezetten és precízen játszott
16/11/2021 09:07
A mérkőzésen a lengyel szurkolók részéről sem maradt el a válasz - ők a hazai drukkereket dobálták -, ami miatt a FIFA 50 ezer svájci frankra büntette a lengyel szövetséget, valamint arról is döntött, hogy a válogatott szurkolói nem lehetnek ott a november 12-én Andorra otthonában sorra kerülő vb-selejtezőn.

Albánia vs Lengyelország mérkőzés

Fotó: AFP

A 2022-es katari világbajnokság selejtezősorozatának utolsó két fordulójában az albánok előbb Angliába látogatnak, majd jön az Andorra elleni találkozó, míg a lengyelek az andorrai összecsapást követően november 15-én a magyarokat fogadják.
Az éllovas angolok mögött második lengyelek két fordulóval a vége előtt hat ponttal előzik meg a negyedik magyar együttest, míg a harmadik albánokat néggyel.
A csoportból az első helyezett jut ki a világbajnokságra, a második pedig pótselejtezőt játszhat a részvételért.
Forrás. MTI
Világbajnoki-selejtező UEFA
A vb nem jött össze, de egy szép győzelemmel búcsúzott a magyar válogatott a selejtezőktől
15/11/2021 21:51
Világbajnoki-selejtező UEFA
Helyettesíthető Szoboszlai Dominik? Itt a lengyelek elleni kezdő tizenegy
15/11/2021 19:14