Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Visszavonulás elhalasztva, irány a világbajnokság!

Minich Réka

Publikálva 06/06/2022 - 15:55 GMT+2

Gareth Bale nem hosszabbított a Real Madriddal, így a walesi támadó szabadon igazolhatóvá vált. Az idei szezonban egyre többet bajlódott sérülésekkel, ami miatt egyre többen pletykálták, hogy kész visszavonulni, ha a válogatott nem jut ki a világbajnokságra. Wales viszont teljesített, így decemberig „kénytelen” lesz csapatot találni Bale.

Gareth Bale, de Gales, celebra tras la victoria de su equipo, que clasifica a Gales para la Copa Mundial de la FIFA 2022, durante el partido de clasificación para la Copa Mundial de la FIFA entre Gales y Ucrania en el estadio de la ciudad de Cardiff el 5

Fotó: Getty Images

Kilenc éve igazolt a Real Madridhoz, akkor a világ legdrágább játékosai közé tartozott. Most viszont már nem tartottak igényt a játékára, így egyelőre nem tudni, hogy hol folytatja a pályafutását Gareth Bale. A pletykák még arról is szóltak, hogy befejezi a pályafutását.
Wales Ukrajna ellen játszott világbajnoki pótselejtezőt, ami előtt természetesen a jövőjéről is kérdezték Bale-t:
„Sok ajánlatom van. Egyelőre csak az ukránok elleni meccsre koncentrálok, nem aggódok a jövőn.”
Érthető volt, hogy a Real extámadója csak a nemzeti csapatra akart koncentrálni, hiszen óriási lehetőség állt előttük. Wales 64 év után juthatott ki újra egy világbajnokságra. A vasárnapi mérkőzés végig szoros volt, és egy szerencsés momentum is kellett a walesi győzelemhez. Bale szabadrúgása Andriy Yarmolenko fején csúszott meg, így pedig az ukránok kapusának nem volt esélye védeni.
Wales kijutott, de a saját ünneplésük mellett nem feledkeztek el az ukránok bravúros teljesítményéről sem, akik úgy tudták megnehezíteni az ellenfél dolgát, hogy sok játékosuk a háború kitörése óta nem játszott tétmérkőzést. A walesi csapat először az ukrán játékosoknak gratulált, majd a nagyjából kétezer vendégdrukkert is köszöntötték és csak utána kezdték saját magukat ünnepelni.
picture

Wales' Gareth Bale celebrates with his teammates after beating Ukraine 1-0

Fotó: Getty Images

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón már felszabadult öröm volt, a csapatkapitány, Bale így nyilatkozott:
„Azt hiszem, akkor elhalasztom a visszavonulásomat. Ez a walesi labdarúgás legnagyobb eredménye, végre kijutottunk egy világbajnokságra. Nem tudom leírni, hogy mit érzek most, erről álmodtunk évek óta.”
Egész pályafutásunk során ezért dolgoztunk, ezzel boldoggá tettük magunkat, a családjainkat, a szurkolókat, az egész nemzetet. Tudom, hogy amíg élünk, büszkék leszünk erre a napra.
Bale játéka sokáig kérdéses volt, hiszen az utóbbi hónapban nem tudott játszani a hátsérülése miatt, most végül ott volt a pályán, de nem tudta végigjátszani a 90 percet:
„Mindent kiadtam magamból, ennyit bírtam ma. Nem volt könnyű így, hogy alig játszottam az utóbbi hetekben, de tudtam, hogy bárki kerül a helyemre, az jól fog teljesíteni.”
És hogy mit hozhat az ősz Bale számára? Egyelőre nem hallani konkrét megkeresésekről, de a pletykák több lehetőséget is említenek. Természetesen korábbi csapata, a Tottenham is szóba került, illetve az MLS-ről is írnak. Az utóbbi mellett szólna, hogy az idény pont befejeződik, mire elkezdődne a világbajnoki felkészülés, illetve valószínűsíthetően itt kaphatná meg Bale a legmagasabb fizetést is.
A BBC viszont arról írt, hogy a Cardiff City is élénken érdeklődik a támadó iránt. Bale cardiffi születésű, bár sosem játszott még walesi klubban. A hazatérés nagyot szólna, de meglepő lenne. A Cardiff jelenleg az angol másodosztályban játszik, ráadásul az első keretének a fizetése kevesebb, mint amit Bale a Real Madridnál keresett. Egyelőre senki sem kommentálta a híreket, de Bale-nek lassan döntenie kell, ha szeretné az új csapatával tölteni az előszezont.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés