Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ronaldo, Ibrahimovic, Lewandowski - kedden eldől, ki marad le az utolsó világbajnokságáról

Eurosport Magyarország

Publikálva 28/03/2022 - 20:46 GMT+2

Két világbajnoki pótselejtezőt rendeznek Európában kedden: kiderül, hogy Portugália vagy Észak-Macedónia, illetve Lengyelország vagy Svédország válogatottja készülhet-e majd a novemberben kezdődő katari csúcseseményre. Egy pótselejtezős párharc júniusra csúszik, mert a skót-ukrán meccset a háborús helyzet miatt halasztották, s ennek a párharcnak a győztese majd Walesszel játszik a vb-szereplésért.

Cristiano Ronaldo

Fotó: SID

Vb-pótselejtezők - Kedden gazdára talál két európai indulási jog.
Az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo fémjelezte portugálok Portóban fogadják majd az észak-macedónokat, akik az előző hét legnagyobb meglepetését okozták azzal, hogy Aleksandar Trajkovski 92. percben lőtt góljával idegenben 1-0-ra legyőzték az Európa-bajnok olasz válogatottat. A Squadra Azzurra sorozatban másodszor maradt le a vb-indulásról pótselejtezőn, s összességében is csak negyedszer fordul elő, hogy nem lesz ott a vb-n.
Portugáliára tehát nem vár könnyű feladat, a 2020-ról tavaly nyárra halasztott - részben budapesti rendezésű - Eb-n is szereplő Észak-Macedónia ugyanis a kontinenstorna előtt, tavaly márciusban például Németországot verte 2-1-re vb-selejtezőn Duisburgban.
A fogadóirodák ennek ellenére és a múlt heti palermói teljesítményt figyelembe véve sem számítanak újabb északmacedón csodára, Trajkovskiék 90 perc alatt elért sikerére átlagosan 15-szörös pénzt hajlandók fizetni, a hosszabbítást érő döntetlenért pedig nagyjából a feltett tét hétszeresét kínálják. A bukmékereknél Portugália toronymagas favorit, Ronaldóék rendes játékidőben elért győzelmére mindössze 1.20 körüli oddszot állapítottak meg.
A 2016-ban Európa-bajnok portugál válogatott csillagának nagy valószínűséggel az idei lehet pályafutása utolsó világbajnoksága: Cristiano Ronaldo jövő februárban ünnepli majd 38. születésnapját, így kicsi az esély arra, hogy a 2026-os vb-n még pályára lépjen.
A másik keddi pótselejtezős meccsen a svédek vendégeskednek Lengyelországban, az összecsapásnak pedig az is a tétje, hogy a 40 éves Zlatan Ibrahimovic, vagy a novemberben 34 esztendős Robert Lewandowski marad-e le a világbajnokságról, amely mindkettejük esetében akár az utolsó is lehet. Erre természetesen a svéd válogatott történetének legeredményesebb játékosa esetében van nagyobb esély, Ibra ugyanis 2026-ban 44 éves lesz, s bár sokadik virágzását éli - most épp az AC Milan színeiben - hamarosan vélhetően szögre akasztja futballcipőjét. Lengyelország válogatottsági rekordere (128 szereplés), s egyben legjobb góllövője (74 gól), Lewandowski akár még folytathatja is a pályafutását 2026-ig, ugyanakkor az elmúlt két esztendőben a Bayern Münchenben és a lengyel nemzeti együttesben is kirobbanó formában futballozó csatár már kedd este főszereplővé válhat, kiváltképp, ha betalál a svédeknek.
picture

Zlatan Ibrahimovic

Fotó: facebook

A lengyelek felé billenti a mérleg nyelvét, hogy nekik a múlt héten barátságos felkészülési meccset volt lehetőségük játszani, pótselejtezős ellenfelüket, az oroszokat ugyanis az ukrajnai háború miatt a nemzetközi szövetség minden versenysorozattól eltiltotta. Ezzel szemben a svédek megküzdöttek a továbbjutásért az első körben, múlt csütörtökön, hazai pályán csak hosszabbításban tudták 1-0-ra legyűrni a cseheket.
Egy pótselejtezős párharc júniusra csúszik, mert a skót-ukrán meccset a háborús helyzet miatt halasztották, s ennek a párharcnak a győztese majd Walesszel játszik a vb-szereplésért.
A keddi mérkőzések egyformán 20.45 órakor kezdődnek, a katari vb csoportjainak sorsolását pedig péntek este tartják Dohában.
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés