Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Bale le fog vonulni a pályáról, ha rasszista bekiabálásokat hall a vb-selejtezőn

Eurosport
Eurosport

Publikálva 04/09/2021 - 18:47 GMT+2

A walesi csatár nem kertelt, szerinte kizárást érdemel az a válogatott, melynek szurkolói rasszista megnyilvánulásokat tesznek.

Gareth Bale

Fotó: Getty Images

Gareth Bale, a walesi labdarúgó-válogatott sztárja azt javasolja, hogy zárják ki a nemzetközi porondról azokat a válogatottakat, amelyek szurkolói ismétlődően rasszista megnyilvánulásokat tesznek.

"Nem tudom, mit kellene tenni, de a legegyszerűbb, ha a szurkolókat kitiltják a stadionokból, vagy ha folyamatosan megismétlik a cselekedetüket, akkor az országot kell kizárni a versengésből" - mondta a Real Madrid csatára.
"Ha az ország folyamatosan teszi ezeket a szörnyű gesztusokat, akkor talán a legjobb dolog az, hogy meg kell szabadulni tőle, fel kell függeszteni, és ebben az esetben remélhetőleg tanulni fog a leckéből" - tette hozzá.
Bale azt is jelezte: a játékostársak teljes mértékben támogatják azt, hogy ha vasárnap a fehéroroszok elleni világbajnoki selejtezőn Kazanyban rasszista bekiabálásokat hallanak, akkor levonulnak a pályáról.
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) pénteki közlése szerint a szervezet fegyelmi eljárást indított a csütörtök esti magyar-angol (0-4) világbajnoki selejtezőn tapasztalt állítólagos rasszista szurkolói incidensek miatt.
A FIFA azt is közölte, hogy változatlanul zéró toleranciát tanúsít a rasszizmussal szemben.
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés