Gareth Bale, a walesi labdarúgó-válogatott sztárja azt javasolja, hogy zárják ki a nemzetközi porondról azokat a válogatottakat, amelyek szurkolói ismétlődően rasszista megnyilvánulásokat tesznek.

"Nem tudom, mit kellene tenni, de a legegyszerűbb, ha a szurkolókat kitiltják a stadionokból, vagy ha folyamatosan megismétlik a cselekedetüket, akkor az országot kell kizárni a versengésből" - mondta a Real Madrid csatára.
"Ha az ország folyamatosan teszi ezeket a szörnyű gesztusokat, akkor talán a legjobb dolog az, hogy meg kell szabadulni tőle, fel kell függeszteni, és ebben az esetben remélhetőleg tanulni fog a leckéből" - tette hozzá.
Labdarúgás
Brutálisan erős csapatot lehetne összerakni a legjobb szabadon igazolható futballistákból
18/05/2022 16:48
Bale azt is jelezte: a játékostársak teljes mértékben támogatják azt, hogy ha vasárnap a fehéroroszok elleni világbajnoki selejtezőn Kazanyban rasszista bekiabálásokat hallanak, akkor levonulnak a pályáról.
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) pénteki közlése szerint a szervezet fegyelmi eljárást indított a csütörtök esti magyar-angol (0-4) világbajnoki selejtezőn tapasztalt állítólagos rasszista szurkolói incidensek miatt.
A FIFA azt is közölte, hogy változatlanul zéró toleranciát tanúsít a rasszizmussal szemben.
Forrás: MTI
Labdarúgás
A játéklehetőséghez alig jutó Bale előzi meg Ronaldót a fizetési listán
01/04/2022 13:09
Világbajnoki-selejtező UEFA
Az Európa-bajnok nem lesz ott a vébén, Észak-Macedónia a 92. percben sokkolta az olasz válogatottat
24/03/2022 22:11