Egy komoly világbajnoki világbajnoki kudarc után, ma este Hollandia ellen lép pályára először az olasz válogatott. Mario Balotelli nélkül és Antonio Contéval a kispadon. Az új szövetségi kapitány a rá jellemző 3-5-2-es hadrendben küldi majd pályára csapatát Bariban, ahol edzői pályafutása első komoly sikerét aratta. Conte még a 2008-2009-es másodosztályú szezonban (leccei születésű szakvezetőként, ez arrafelé elég fontos), bajnokként jutott fel a Barival a Serie A-ba.

Olasz szövetségi kapitány, 16 éve nem kezdett győzelemmel. (Grafika: twitter)

Fotó: Eurosport

A hollandok ellen pályára lépő csapat vezére - a rutint tekintve - Daniele De Rossi lesz, aki ma este 98. válogatott meccsén kaphat szerepet, és már a 2006-os világbajnok együttesben is ott volt. A többiek azonban - Marchisiot leszámítva - nem rendelkeznek túl komoly rutinnal. A Sassuoloban csatára Simone Zaza (aki most Balotelli helyén kezdhet), csak most mutatkozik be a nemzeti csapatban. Abban az olasz válogatottban, amely két évvel korábban még negyedik volt a világranglistán, most viszont csak tizennegyedik.
Euro 2020
Világklasszisuk ellenére sokadszorra is a csoportkörben ragadtak a lengyelek
32 PERCE

Olaszország-Hollandia /Bari, 20.45/. A várható kezdőcsapatok (Grafika: Gazzetta)

Fotó: Eurosport

Tudtátok???
Antonio Conte eddigi edzői pályafutása során 303 tétmérkőzésen ült a kispadon, 167 győzelem, 85 döntetlen, és 51 vereség a mérlege. A Juventusnál eltöltött három idény alatt, 114 bajnokijából 83-at megnyert.
Euro 2020
A csodatevő újra megvillant, de mihez kezdünk majd nélküle?
2 ÓRÁJA
Euro 2020
Rossi: A srácok félelem nélkül játszanak, a világelittel is felveszik a versenyt
3 ÓRÁJA