Na de ki nyeri a foci vébét? Egy kérdés, amire még a sportriporter/sportújságíró is nehezen tud válaszolni.
Pláne, ha a szíve is húzza valamerre. A hosszabbitas.hu szerkesztőségében is körbekérdeztünk, így fogant meg a VB TIPPEK sorozat ötlete. Harmadikként az elfogultnak semmiképp sem nevezhető Szántó Petra válaszol.
A nők sosem tudnak dönteni. Főleg nem, ha férfiakról van szó. Pláne nem, ha tizenegy pasit kell kiválasztani.
Premier League
Cavani további egy évig marad a Unitednél
6 ÓRA
Ám mivel a focihoz különösen értek, most nem lesz nehéz dolgom.
1994 nyarának elején még azt gondoltam, hogy Olaszország azért a világ közepe, mert ott van a Mirabilandia, ami akkoriban a legnagyobb vidámpark volt, amiről álmodni lehetett. Bár már akkor gyanús volt, hogy miért imádom, ahogy egy országnyi azúrkékbe öltözött ember üvöltözve hadonászik egész álló nap, teljesen mindegy mi a téma. De főleg akkor, ha foci.
Hazaérve a nyaralásból megvettem minden sportújságot, hogy megtudjam, ki is az a bizonyos Baggio, akinek a nevét viseli a hátán az összes olasz. Amikor megláttam a tarkóján azt a kis hajfonatot, már tudtam, hogy miért Olaszország a világ közepe. Aztán amikor a szüleim megengedték, hogy fennmaradjak a döntőre, és Roberto Baggio idegesen hanyag mozdulattal fölélőtte azt a tizenegyest, végleg eldőlt, hogy mostantól forzaitalia.

Roberto Baggio

Fotó: Eurosport

A későbbiekben hasonlóan alaposan átgondolt szakmai indokok alapján lettem igazi azzurra, mivel fiatalkorom meghatározó szerelme volt egy bizonyos Gianluca Zambrotta, egyetemi éveim alatt pedig az albérleti konyhámat díszítette a Gazzettából kivágott kétoldalas Dolce & Gabbana hirdetés, naná hogy öt darab olajos testű olasz válogatott játékost ábrázolva, természetesen egy szál alsógatyában.

Fotó: Eurosport

Az olasz válogatottat előszeretettel írja le mindig mindenki, mondván gólszerzésre képtelen, színészkedő, zseléreklám banda, de azért az elmúlt húsz évben csak játszottak két Eb-döntőt, egy vb-döntőt, ja és nyertek is egy világbajnokságot. Plusz, most a négy évvel ezelőtti blamát is mindenképpen orvosolni kell, különben elapad a mozzarella termelés odahaza. Szóval hatalmas a motiváció és az igény arra a trófeára, ami nem is elérhetetlen. Megmondom miért.
Cesare Prandelli személyében félelmetesen nagy stratéga irányítja a srácokat. Buffon ötödik vébéjére készül, nála senki nem tudja jobban irányítani a védelmet. A védelmet, ami összeszokott Juvés belső védőire épül: Bonuccira és Chiellinire. Na de a középpálya még ütősebb, hiszen De Rossi világklasszis védekező középpályás, a rutinos és halálpontos Pirlo mellett pedig a fiatal Verratti is képes jól szervezni a játékot. (Marchisio pedig szimplán jól néz ki.) Így elöl remek labdákra számíthat Balotelli, vagy mögötte Candreva. Támadóposzton pedig hatalmas lehetőségekből meríthet Prandelli mester, hiszen a világszinten még nem ismert, de ijesztően jó fiatalok közül berobbanhat Cerci, Immobile vagy Insigne.
Allora, ha Balotelli négy héten át befogja a száját, és csendben teszi a dolgát, akkor ez az Olaszország messze juthat.
Éppen ezért meglátásom szerint Anglia ellen ikszelnek, amit egy egygólos nyögvenyelős győzelem követ Costa Rica ellen, a vízválasztó viszont az Uruguay elleni meccs lesz. Ha második helyen mennek tovább, már végigverik Brazíliát, Spanyolországot, Hollandiát és világbajnokok lesznek...
Na jó, lehet, hogy mégse értek annyira a focihoz. Inkább iszom egy Camparit és várom a Gazzetta újabb félmeztelen hirdetéseit.
Végülis az sem rossz.
Forza Azzurri!

Fotó: Eurosport

OTP Bank Liga
Távozik a Ferencvárostól a 39-szeres magyar válogatott
9 ÓRA
Bundesliga
Szoboszlai Dominik érkezése óta először edzett a Lipcsével
10 ÓRA