Mióta elkezdtem ezen gondolkodni, úgy vagyok vele, hogy az idei vb-t csakis a brazilok nyerhetik meg. Persze ez nem ilyen egyszerű a fejemben, és folyamatosan vitatkozom önmagammal, ilyen érvekkel:
  • A futball alapvetően lutri, hiszen a legtöbb fontos meccsen egy gól szokott dönteni.
  • Egy ilyen rövid tornán (szemben az egész éves bajnokságokkal és kupákkal) különösen lehetetlen jósolgatni, megint csak azért, mert igen magas a szerencsefaktor.
  • A rendező ország válogatottja komoly hátrányban van a többiekkel szemben, mivel nem kell selejteznie, és ezért nem tudja tétmérkőzéseken csiszolni a játékát.
Bár ne lenne igazam, ugyanis sosem szerettem a brazilokat. Persze mindig voltak olyan játékosaik, akiket rendkívül nagyra tartottam, és valószínűleg sosem felejtem el Ronaldo 2002-es ritmustalan közbelövését, ami gólt hozott a törökök ellen, és a döntőbe juttatta a brazilokat. Mennyire zseniális volt, és én mennyire szurkoltam a törököknek!
DFB-Pokal
Gulácsiék legyőzésével ötödször kupagyőztes a Dortmund
10 ÓRA
Sokszor voltak amolyan „mellékkedvenceim”, aktuális pártfogoltjaim. A törökök előtt a fantasztikus bolgár csapat a 94-es vb-n, illetve a 2004-es cseh válogatott, amelynek egyértelműen meg kellett volna nyerni az Eb-t, de a görögök … áh! Eddig tartott a futball igazságosságába vetett hitem. Akkor valami eltört bennem, és azóta már senkinek sem tudok igazán szurkolni.
Még a régi nagy kedvenc németeknek sem, de azért örömmel látom, hogy most már végre ki lehet jelenteni, hogy az egyik leglátványosabb focit a majdnem mindenki által megvetett germánok játsszák. Csakhogy szerintem éppen ezért most sem ők lesznek a győztesek. Manapság a "kaphatunk sok gólt, ha eggyel többet lövünk" taktika sajnos nem gyümölcsöző.
Ha viszont nem a németek, akkor kik győzhetik le a házigazdákat? Valamiért csak európai csapatban gondolkodom, pedig a japánoktól én is sok jóra számítok, de hogy ők legyenek a végső győztesek? Vagy egy afrikai csapat? Aligha.
Ott vannak a címvédő spanyolok, de engem nagyon meglepne, ha a klubcsapatok folyamatos túlterhelése és magas stressz-szintje után megint fel tudnának pörögni a játékosok. Nem feledkezhetünk meg az olaszokról sem, akik azon túl, hogy állítólag gyönyörűek, elég sikeresen szokták ölni a focit. Bár az sem mellékes, hogy a selejtezősorozatban meglehetősen sok gólt kaptak, tehát a védelmükkel gondok vannak.
A svájci és a belga együttes mindenképp a japánhoz hasonló meglepetésekkel szolgálhat, de nem tudom elképzelni, hogy valamelyiküké legyen a trófea. Ott vannak még a franciák és a hollandok. A francia válogatott legnagyobb erőssége, alighanem Didier Deschamps, aki rendbe tudja szedni a csapatát, és messzire vezetheti őket. De vajon Ribéry nélkül mire lesznek jók? Aranyra aligha. A hollandok pedig ... na őket is érdemes lesz figyelni. Csak azt nem tudom, hogy ha a 94-es zseniális csapatukkal nem tudták legyőzni a brazilokat, akkor most hogyan? Ki tud még ilyet, mint Bergkamp?
Premier League
Guardiola zseniális változtatásai vezették újra a csúcsra a Cityt
12 ÓRA
Premier League
Laporte-nak nem maradt több ideje, ezért választotta Spanyolországot
15 ÓRA