Az Ajaxszal, a Barcelonával és a Bayern Münchennel is remek eredményeket elérő holland mester jelenleg hazája szövetségi kapitánya. Amennyiben csapata úgy szerepel, ahogyan azt reméli, nem sok pihenője lesz, mire munkába kell állnia következő állomásán. A háttérben a vezetők már most is igyekeznek megerősíteni a keretet, ami többé-kevésbé a csapat felének kicserélését jelenti. Új igazolást ugyan még nem jelentettek be, de rengeteg névről lehet hallani. Többnyire olyan labdarúgók kerülhetnek az Old Traffordra, akik korábban már dolgoztak Louis Van Gaallal. Ilyen Thomas Müller, aki németországi információk szerint Mandzukic mellett a másik olyan játékos, aki nyugodtan odamehet Pep Guardiolához, hogy vagy adjon neki több lehetőséget, vagy engedje el. Olyanok is az új szerzemények között lehetnek, akikkel ezeket a napokat is együtt tölti. Korábban volt már szó Janmaatról, most pedig a 24 éves Kevin Strootman képviseli a holland vonalat. A Roma 24 éves középpályása jelenleg sérüléssel küzd, tehát nem lesz ott a vb-n, de lehet még a főnöke LVG, amennyiben az együttese elgondolkodik az eladásán. 30 millió font körüli összegért úgy, hogy januárig biztosan nem játszik, nem feltétlenül lenne butaság... (Guardian)

Fotó: Eurosport

Nemrég az UEFA a Manchester Cityt és a Paris Saint-Germaint is megbüntette, mivel nem tartotta be a pénzügyi fairplay szabályait. Úgy tűnik, kevésbé volt hatásos a szankció, a franciák jelenleg 61 millió fontot kínálnak Éden Hazard-ért, aki a szezon vége felé igencsak furcsákat nyilatkozott José Mourinhoról. Ráadásul a párizsi fizetése is megdöbbentően sok lenne, az utolsó évében már 15 millió eurót kapna. Más kérdés, hogy a belga azt mondja, megtiszteltetés neki, hogy megkapta a tízes számú mezt a Stamford Bridge-en. (Daily Mail)
Labdarúgás
Gulácsit jó teljesítménye miatt hazaengedte a Lipcse, kihagyja az utolsó bajnokit
2 ÓRA
Ott, ahol a világbajnokság után jó eséllyel tűnik majd fel Diego Costa (Atlético Madrid). A 25 éves támadó a hírek szerint 32 millió font ellenében kerülhet a „kékekhez”, akiknél már meg is felelt az orvosi vizsgálaton. (Daily Telegraph)
Costa már tökéletesen ismeri Thiabaut Courtois-t, és egyáltalán nem kizárt, hogy a következő szezonban szintén csapattársak lesznek, de már az angol fővárosban. Az Atlético ugyanis szerződtette a Getafe kapusát, Miguel Angel Moyát, így nem kizárt a belga kapust jövőre már nem adják kölcsön a Chelsea vezetői. (ITV)
A Liverpool is erősít, már napok óta tartja magát a pletyka, hogy Emre Can (Bayern München) Brendan Rodgers együtteséhez kerül. A „vörösök” a szerződésében foglalt 12 millió eurós kivásárlási árát is hajlandóak kifizetni érte. Mi még nem vagyunk meggyőződve arról, hogy ez egy jó vétel, az viszont biztos, hogy a csapat menedzsere eddig szinte az összes labdarúgóját egy magasabb szintre emelte. Rajta kívül a Sevilla baloldali védője, Alberto Moreno is érkezhet, de érte egy komoly licitálási verseny kezdődhet, most éppen a „16 millió font előszörnél” járunk. (Daily Mail, Liverpool Echo)
Arról már beszámoltunk, hogy David Villa lett a New York City történetének első igazolása. Nos, egy spanyol rádióban azt is bejelentette, 99%-ban biztos abban, hogy a világbajnokságon játszik utoljára a spanyol válogatottban.
Ez ugyan nem az átigazolási piachoz tartozik, de mindenképpen érdekes. Az angolok annyira figyelnek a játékosaikra, hogy még a frissítőket is a labdarúgók adottságaihoz igazítják:

Fotó: Eurosport

Labdarúgás
Agymosott edzők gyülekezetének tartja a PL-t Sam Allardyce
3 ÓRA
Labdarúgás
Dzsudzsákék bajnokként jutottak fel az NB1-be, a Vasas lemaradt
19 ÓRA