„Mit remélhetünk a válogatottól?” címmel két oldalas elemzés jelent meg a La Gazzetta dello Sport csütörtöki számában. Az olasz sportlap nyolc pontban próbálta összefoglalni a nemzeti csapat erősségeit és gyengeségeit. A végkövetkeztetés elég egyszerű: senki nem tud semmit.
Teljes a bizonytalanság, meddig is juthat valójában Olaszország. A negyeddöntő reális elvárásnak tűnik, de egy valami mindenféleképp érdekes: ezúttal nem a védelem lesz Prandelli együttesének legerősebb pontja. Sőt, egyenesen a leggyengébb csapatrésznek tűnik, legalábbis a Gazzetta szerint. A Barzagli-Chiellini kettősről sok mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy nagyon gyors lenne, viszont egy remek középpálya szerepel majd előttük. Hangsúlyozzuk ki, egy Montolivo nélküli középpálya, amely a Milan játékosa nélkül is világszínvonalú. Insigne az utóbbi napokban lázzal bajlódott, ha nem bevethető, akár még az alapfelállás is módosulhat. Cesare Prandelli a 4-3-1-2 és a 4-1-4-1 között gondolkozik. Az újságírók tippelgetnek, sokan még Balotelli helyét sem látják biztosnak. A Milan csatárát (2013 októbere óta nem lőtt gólt a válogatottban...) a kiváló idényt záró Immobile helyettesítheti, és az sem 100%, hogy Cassano a padon kezd.
A Gazzetta csütörtöki száma a válogatott tiszteletére a szokásos rózsaszín helyett azúrkék színben jelent meg, és még Giorgio Napolitano köztársasági elnök is biztatta a csapatot egy nyílt levélben.
Labdarúgás
A Ferencváros a második körben litván vagy északír ellenféllel mérkőzhet
6 PERCE

1. grafikon: Ki nyeri a vb-t? 2. Melyik csapat okozza a legnagyobb meglepetést? 3. Ki lesz a legjobb játékos? 4. Ki lesz a legjobb olasz játékos? (Grafika: Gazzetta)

Fotó: Eurosport

Óriási menetelés, vagy hatalmas bukás? A szurkolók nem tudnak dönteni. Legalábbis ez derült ki, a La Gazzetta dello Sport által készített felmérésből.
Az olaszok bizonytalanok. De nem kicsit. A válaszadók 29%-a szerint a nemzeti csapat Brazília után a második legesélyesebb válogatott az aranyéremre, de a vb szereplés nagy kudarccal is zárulhat. Legalábbis a szurkolók 21%-a ezt mondja. És itt jön az érdekesség, ugyanis sokak véleménye alapján pont Olaszország teljesítménye lesz majd a torna legnagyobb meglepetése. Ne szépítsük, teljes a bizonytalanság.
Ami egyértelmű, a válogatott túléli a csoportkört. A Gazzetta által megkérdezettek túlnyomó részben biztosra mondták a negyeddöntős vagy az elődöntős szereplést.

1. grafikon: Melyik csapat okozza a legnagyobb csalódást? 2. Meddig jut az olasz válogatott? 3. Jól döntött-e a kapitány, hogy az adott játékost nem vitte erl a vb-re? 4. Lesznek-e utcai zavargások a torna ideje alatt (Grafika: Gazzetta)

Fotó: Eurosport

Abban is szinte mindenki egyetért, hogy Lionel Messi nagy vb-je következik. A legtöbben Mario Balotellit tippelték a legjobb „hazai” játékosnak, és a szurkolók 57%-a biztos abban, hogy kisebb tüntetések lesznek az előttünk álló pár hétben.
A legérdekesebb kérdés mindig az aktuális szövetségi kapitány személyére, illetve az ő döntéseire vonatkozik. A válaszadók 56%-a mondta azt, Cesare Prandelli rossz döntést hozott, amikor nem hívta be a keretbe Giuseppe Rossit.
Euro 2020
Ejtőernyős tüntető sebesített meg több embert a müncheni stadionnál
31 PERCE
Euro 2020
Nem jött rendbe a sérülése, kikerült a magyar keretből
38 PERCE