A svájci ügyészség hivatalosan is gyanúsítottnak nevezte, és újabb nyomozást indított Michel Platinivel, a franciák háromszoros aranylabdás, Európa-bajnok labdarúgójával, a sportág európai szövetségének (UEFA) volt elnökével szemben.


Az ügyészek Joseph Blatterrel, a nemzetközi szövetség (FIFA) korábbi vezetőjével szemben a korábbiaknál szélesebb körben folytatott vizsgálatuk során ebben a hónapban vonták bele a 65 éves Platininek 2011-ben kifizetett kétmillió dolláros kifizetési ügyét.
A FIFA 2015-ben hűtlen kezelésre hivatkozva - a szervezet szerint az "indokolatlan" kifizetésnek semmiféle szerződéses alapja nem volt - Platinit nyolc évre eltiltotta minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől. A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) később négy évre csökkentette Platini büntetését, aki így tavaly október óta ismét tevékenykedhet a futballban.
Tokyo 2020
Hétgólos mérkőzésen szerezte meg a bronzérmet az amerikai női labdarúgó-válogatott
4 ÓRÁJA
Platini elnöki tanácsadó volt Blatter első ciklusában, 1998 és 2002 között, a francia sportdiplomata 2011-ben nyújtotta be a tevékenysége utáni számláját.
MTI
Labdarúgás
Szeptembertől minden vb-selejtezőn alkalmazzák a VAR-t
5 ÓRÁJA
Labdarúgás
Rossi: Volt néhány érdekes ajánlat, de én mindig is lojális voltam és az is vagyok
6 ÓRÁJA