Komoly érdeklődést váltott ki, hogy Kevin De Bruyne játékosügynök nélkül, saját maga vett részt a szerződése meghosszabbításáról szóló tárgyalásokban, és harcolt ki komoly fizetést április elején.

Ezúttal újabb focista döntött úgy, hogy ügynök nélkül, saját maga rendezi sorsát, Joshua Kimmich is követi a belga középpályás példáját.
A Bayern München 26 éves játékosa távozott az őt képviselő ügynökségtől, és a jövőben saját maga képviselné az érdekeit. Kimmich szerződése 2023-ban jár le, és a hosszabbításról szóló tárgyalásokat, a jelenlegi állás szerint, ő maga folytatná le.
Labdarúgás
Messi idén biztosan nem lesz aranylabdás, íme a 30 játékos aki még lehet
13/08/2022 - 11:09
„Ez egy tudatos döntés, amit már előző évben meghoztam. Meg vagyok róla győződve, hogy saját magam tudom a legjobban képviselni az érdekeimet”- mondta el Kimmich a Bildnek.
A német focista a Bayern München alapembere, a Transfermarkt 90 millió euróra becsüli értékét. Szerződése 2023-ban jár le, és minden jel arra mutat, hogy hamarosan komolyabban is megkezdődnek a hosszabbításáról szóló tárgyalások. Az első beszélgetés már 2020 végén megtörtént, akkor még a Kimmichet képviselő ügynökség részvételével. A következő találkozókon viszont már a német játékos maga sorakoztathatja fel érveit, miért éri meg a legjobban kereső Bayern-játékosok közé emelni őt.
https://i.eurosport.com/2021/04/13/3086632.jpg
Ritka, hogy egy focista saját maga intézze szerződésével kapcsolatos ügyleteit, de nem egyedi eset. Kevin De Bruyne április eleji szerződéshosszabbítása kapcsán számított szenzációnak, hogy a belga középpályás úgy lett a Premier League legjobban kereső játékosa, hogy saját maga ült le tárgyalni, és a The Athletic értesülései szerint, dörzsölt ügynök helyett egy adatelemző cég segítségét vette igénybe, és számokkal mutatta be, mennyit jelent ő a Manchester City-nek, és miért ér ilyen magas fizetést a játéka.
https://i.eurosport.com/2021/04/07/3024824.jpg
Az, hogy több játékos követi-e De Bruyne és Kimmich példáját, és költséges ügynökök nélkül biztosítják jövőjüket, az erősen kétséges. Mindenesetre érdekes lesz figyelni, hogy beindult-e egy folyamat, vagy csak egyedi esetekről van szó.
UEFA Nations League
Döntetlen az olasz-német meccsen, az Anglia elleni győzelemmel Magyarország áll az élen
04/06/2022 - 21:05
Labdarúgás
Bundesliga-játékosok szerint Lewandowski és Klopp volt a 2021-es év legjobbja
03/01/2022 - 11:44