Úgy tűnik, villámkarriert fut be Pedro González López. A Kanári-szigetekről származó tehetség 2020. július elsején került a világ egyik legnagyobb klubjához, hogy aztán ősz végére kirobbanthatatlan legyen Ronald Koeman együtteséből. A középpályássorban csak a legritkább esetben nem fedezhetjük fel a nevét – naná, hiszen olyan dolgokat művel már most Messivel, hogy az a legszebb xavis-iniestás időket idézi. Ez pedig fontos lehet, ha meg akarják tartani legnagyobb kincsüket Joan Laportáék.
Nem csoda, hogy Luis Enrique meghívta a Selecciónba a világbajnoki selejtezőkre (és a média nagy kedvence is lett a szerény focista): a görögök ellen (1–1) Granadában még „csak” szűk félórát kapott csereként, majd Grúziában már végigjátszotta a 2–1-re megnyert találkozót gyakorlatilag két barcelonai csapattársa, Sergio Busquets és Jordi Alba között, s Koszovó (3–1) ellen szintén kezdő volt szerdán, egy gólpasszt is kiosztott.
Labdarúgás
Mezt cserélt Messi és Ferenc pápa
3 ÓRÁJA

Pedri, Morata és Gayá

Fotó: Getty Images

Úgy írnak róla: hiába van „kölyök képe”, a játéka rendkívül érett – ezt emelte ki válogatottbeli társa, Rodri is.
„Titokban számítottam a meghívóra, de nem gondoltam, hogy ilyen hamar biztossá válik. Könnyen beilleszkedtem a nemzeti csapatba, szinte mindenkit ismerek, ha nem is a pályáról, a televízióból. Nagyszerű emberek közé kerültem, amit bizonyít az is, ahogyan fogadtak. A csapatkapitány, Sergio Ramos külön üdvözölt, és azt mondta, élvezzem ki minden percét, mert ez kivételes alkalom egy futballista életében.
Fiatal kora ellenére nem félt a lehetőségről, mert klubjában már megtapasztalta, milyen a mélyvíz; ő csak önmagát szeretné adni, ugyanazt tenni, mint a Barçában, eldugni a labdát és élvezni a focit – amellett, hogy a pályán teljesen komoly.
„Sokat köszönhetek Koemannak és Luis Enriquének, amiért megadták nekem a lehetőséget. Arról persze még korai beszélni, hogy ott leszek-e az Eb-n vagy sem. Persze csodálatos lenne a velem egyidős Ansu Fatival együtt játszani a felnőtt válogatottban, de lépésről lépésre kell haladnunk. Remélem, hamarosan felépül.”

Lionel Messi és Pedri

Fotó: Getty Images

Valami lehet egyébként ott Afrika mellett, a szigeteken: olyan nagyságokat adtak a spanyol labdarúgásnak, mint Juan Carlos Valerón és David Silva (ők ráadásul egy városban születtek Gran Canarián) vagy Pedro Rodríguez (Tenerife, akárcsak Pedri), aki 2008 és 2015 között lövöldözte a gólokat a gránátvörös-kékeknél.
„Silva mindig nagy kedvencem volt, hiszen hasonló poszton játszunk, de Pedrito is kitűnő futballista. Valerónt csak videókon láttam koromnál fogva, de ő is fantasztikusan bánt a labdával. Mindig is úgy gondoltam, hogy a kanári-szigeteki foci különleges. Látszik, hogy sokat gyakoroltunk a grundon, hogy minél több trükköt elsajátítsunk a labdával, és ez a pályán is visszaköszön. Próbálok minél többet átültetni a gyerekként tanultakból.
Arra a kérdésre, hogy a riválisok közül kiket tart a legtöbbre, két Real Madrid-játékost is említ. Karim Benzema és Luka Modrić szerinte minőségben kimagaslik a mezőnyből, de a másodosztályban a Levante jelenlegi, a Mirandés akkori játékosa, Mickaël Malsa is lenyűgözte.
„Sosem tudtam, merre fordul majd. Ideális 6-os. Egyébként is imádom nézni a középpályások játékát, mindig tanulok tőlük.”
Pedri nagyon sokat köszönhet a családjának, az onnan hozott értékek a mai napig meghatározzák életét. Testvére vele lakik Barcelonában, főz rá és segít neki a földön maradni a sikerek ellenére. Nem szokott eljárni, inkább az övéi körében tölti a szabadidejét.

Pedri

Fotó: Getty Images

„Azért persze néha jó kimozdulni a barátokkal, de a legtöbb időt a testvéremmel töltöm.”
A mai napig taxival jár edzésre és a meccsekre (lett is nagy sztori belőle, amikor első Bajnokok Ligája-gólja után lefotózták a Camp Nouból távozóban), de már rajta van a jogosítvány megszerzésén, ugyanakkor lassan megy neki, mert elmondása szerint ebből a szempontból lusta. Még mindig úgy élvezi a focit, mint egy kisgyerek, és azután sem cserélte le a telefonszámát, hogy ismert játékos lett – akinek tud, válaszol. Ha így folytatja, előbb-utóbb ebben viszont változtatnia kell, de talán ezt hívják édes tehernek.
via Marca.com
Africa Cup of Nations
Védőt állítottak a kapuba, emberhátrányba kerültek, de így is megszorongatták Kamerunt
17 ÓRÁJA
Premier League
112 napig tartott a Ranieri-éra Watfordban
20 ÓRÁJA