Miközben Erling Braut Haaland folyamatosan szórja a gólokat, futótűzként árasztotta el a közösségi médiát, hogy a norvég csatárnak van egy hasonlóan gólgazdag unokatestvére, aki a Molde utánpótláscsapatát erősíti, és arra vár, hogy a felnőttek között is lehetőséget kapjon. A norvég együttes vezetőedzőjét meglepte a nagy felhajtás, nyugalomra int mindenkit, nem szeretné, ha a túl sok figyelem megzavarná fiatal játékosát.

...AdChoicesADVERTISING


Erling Haaland azt követően, hogy a hétvégén 10 perc alatt kétszer köszönt be a Bayern Münchennek, hét közben a Bajnokok Ligájában a Sevilla ellen duplázott. Ezzel pedig rekordot döntött, nála fiatalabban senki sem jutott el 20 gólig a BL-ben. A Dortmund 5:4-es összesítéssel ejtette ki a Sevillát, ebből négy gólt Haaland vállalt magára. A keddi mérkőzés utáni interjúban pedig még egy lapáttal rátett produkciójára, mikor elmondta, a kapus kimozdulása miatt megismételt, és másodszorra már értékesített büntetője után úgy provokálta a Sevilla hálóőrét, hogy azt sem tudta, mit jelent, amit mond, egyszerűen megismételte azt, amit Bono az első tizenegyes hárítása után odaszólt neki. Szinte biztos, hogy a nyári átigazolási időszak legfelkapottabb témája lesz, marad-e Haaland Dortmundban, ha elmegy, hova igazol, melyik nagycsapat mennyit ajánl érte. A Haaland-láz olyan szintre jutott, hogy a közösségi média a norvég 17 éves unokatestvérét is felkapta.
📊 Albert Braut Tjåland (17), cousin of Erling Braut Haaland, has scored 64 goals in 37 games for the Norwegian team Molde 🤯🇳🇴Runs in the blood. pic.twitter.com/cftDFxvc47— HaalandReport 🇳🇴 (@HaalandReport)
Labdarúgás
Messi és Cristiano Ronaldo közös képéről titkos részletek kerültek elő
35 PERCE
Albert Braut Tjaaland anyai ágon unokatestvére Haalandnak, jelenleg a Molde utánpótláscsapatában játszik, hamarosan a felnőttek között is bemutatkozhat. Az interneten népszerű téma lett, milyen remek statisztikákkal rendelkezik a 17 éves játékos. Az ifik között 37 mérkőzésen 64 (!!) gólt lőtt, sokan már el is kezdték az új Haalandként emlegetni. Tjaaland gólérzékenysége mellett felépítésben is hasonlít a Borussia Dortmund csatárára: nagyon magas, fiatalkora ellenére meglehetősen erős fizikumú, és lássuk be, kinézetre sem nagyon tagadhatnák, hogy rokonok. Pályafutásuk is hasonlóan kezdődött, mindketten a Bryne utánpótlásában nevelkedtek, majd a Moldéhoz kerültek. Érthető tehát, miért mozgatja meg a közösségi médiát és a sajtót Tjaaland eredményessége.
A Molde vezetőedzője, Erling Moe viszont már kevésbé lelkes a hirtelen jött érdeklődés miatt, nyugalomra int mindenkit, nem szeretné, hogy a fiatal játékost megzavarja a nagy figyelemáradat.
„Láttam néhány posztot a közösségi médiában. Tjaaland egy izgalmas fiatal srác, akiben a képességeit illetően nagy lehetőség van. Azt hiszem, muszáj lesz egy picit lenyugodni. Ha kikerül valami a közösségi médiára, az futótűzként terjed”
- mondta el a Molde edzője.
Meet Albert Braut Tjåland. Terminator 2.0. 17-years old and the cousin of Erling Braut Haaland. He's bagged 64 goals in 37 games for Molde's youth team and like his older cousin, started out at Byrne FK, where he notched 40 in 31 games last term. 'Ahh shit here we go again' pic.twitter.com/pVqJmgBoiB— Football Tweet (@Football__Tweet)
Mikor a két unokatestvér közötti hasonlóságokról kérdezték, Moe elmondta, mindketten szeretnek gólt rúgni, de ezen kívül nem akarja, hogy Tjaaland folyamatosan a Borussia gólvágójának árnyékában legyen.
„Nagy jövő áll előtte, ha 100%-ot belead a mindennapi munkába. Azt hiszem, Erling még néhány lépéssel előtte jár”- értékelte fiatal focistáját a Molde edzője.
Tjaaland még messze áll attól, hogy a norvég foci újabb üdvöskéjének lehessen nevezni, de azért a játékosmegfigyelők alighanem odapillantgatnak a norvég bajnokság felé.
részben via eurosport.co.uk
Foci-vb
Ma a foci-vb-n: Ronaldo száz százalékos lehet, Ghána visszavághat 2010-ért
EGY ÓRÁJA
Foci-vb
Németország kiesett, Japán legyőzte a két nagyágyút és csoportelső
10 ÓRÁJA