Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

De Bruyne nélkül is a Manchester City a favorit a Sevilla ellen szerdán

Eurosport Magyarország

Frissítve 15/08/2023 - 12:27 GMT+2

Szerda este a pireuszi Karaiskakis Stadionban rendezik a 48. összecsapást a labdarúgó Európai Szuperkupáért, amelyen a Bajnokok Ligája győztese, az angol Manchester City és az Európa-ligában címvédő spanyol Sevilla találkozik.

Erling Haaland of Manchester City celebrates after scoring the team's second goal during the Premier League match between Burnley FC and Manchester City at Turf Moor

Fotó: Getty Images

A második számú európai kupasorozatban rekorderként hétszeres győztes andalúziai csapat története során így már hetedszer játszhat a trófeáért, de korábbi próbálkozásai közül csupán az elsőnél, még 2006-ban járt sikerrel, azóta a másik öt összecsapásán alulmaradt.
Ezzel szemben a szigetországi gárda most debütál a Szuperkupáért kiírt találkozókon, diadalával pedig a 25. klub lenne - és a hatodik angol -, amely elhódítja a serleget.
Előzetesen általában a legrangosabb európai sorozat győztese számít az esélyesnek, ugyanakkor a statisztikák szerint nem nagy a fölénye a regnáló BL-címvédőnek, hiszen az eddigi 47 kiírásból csak 27 alkalommal nyert a magasabban jegyzett gárda. A múlt alapján jó esély lehet a hosszabbításra, ugyanis a legutóbbi tíz kiírásból hétszer, az előző öt finálé során pedig négyszer nem ért véget a találkozó a rendes játékidőben.
Idén viszont meglepetés lenne, ha ilyen szorosan alakulna a találkozó, mert az erőviszonyok egyértelműen a szigetországi csapat mellett szólnak, ráadásul riválisa vereséggel kezdte az idényt a La Ligában, ami arról tanúskodik, hogy még koránt sincs jó formában. A sevillaiak hazai pályán 2-1-re maradtak alul a Valenciával szemben múlt pénteken. Ezzel szemben Josep Guardiola vezetőedző angol bajnokcsapata címvédőhöz méltóan rajtolt a Premier League új idényében, mivel pénteken háromgólos győzelmet aratott a Burnley vendégeként.
Utóbbi meccs negatívuma volt, hogy Kevin De Bruynét már a 36. percben le kellett cserélni sérülés miatt. A Manchester City spanyol trénere elárulta, hogy a belga játékmester, aki a BL-döntőt hasonló okok miatt nem tudta végigjátszani, nem is léphet pályára a görögországi mérkőzésen, mert hetekre kidőlt.
picture

Kevin De Bruyne verletzte sich am Oberschenkel

Fotó: Getty Images

A két gárda eddig négy alkalommal csapott össze egymással, mindannyiszor a Bajnokok Ligája csoportkörében: 2015-ben 3-1-re és 2-1-re, míg tavaly 4-0-ra és 3-1-re győzött a Manchester City.
A mérkőzés helyszíne eredetileg az oroszországi Kazany lett volna, de az ukrajnai háború miatt januárban az európai szövetség Pireuszt jelölte ki új házigazdának.
A meccs játékvezetője a francia Francois Letexier lesz, a magyar idő szerint 21 órakor kezdődik.
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés