A Helsinkiben rendezett találkozón a királyi gárda a 37. percben az osztrák David Alaba találatával szerzett vezetést. A végeredményt Karim Benzema állította be a 65. percben. A spanyol klub - 2002, 2014, 2016 és 2017 után - ötödször hódította el a trófeát, ezzel utolérte az AC Milant és az FC Barcelonát az örökrangsor élén.
A Real olasz vezetőedzője, Carlo Ancelotti negyedik Szuperkupa-diadalát ünnepelhette, kétszer az AC Milannal és immár kétszer a jelenlegi csapatával ért a csúcsra.
A mérkőzés összefoglalója:
Premier League
Ronaldo és Messi legjobb éveit idézi Haaland, sőt, van, amiben le is nyomja őket
04/10/2022 - 05:00
Az esélyesebb Real Madrid a kezdéstől többet birtokolta a labdát és irányította a játékot, az első negyedórában mégis az Eintracht Frankfurt futballozott veszélyesebben, ugyanis Courtois-nak kétszer is nagyot kellett védenie. A spanyolok első komolyabb lehetőségére 17 percet kellett várni, akkor Tuta a gólvonalról mentett. A játékrész második felére alábbhagyott a németek lendülete, így a királyi gárda többnyire meddő mezőnyfölényével teltek a percek, mígnem Alaba találatával a BL-győztes előnybe került.
A második félidő elején a Real eldönthette volna az összecsapást, de előbb Trapp védett bravúrosan lábbal, majd Casemiro lövésénél a kapufa segítette ki. A madridiak végül a 65. percben tették megnyugtatóvá az előnyüket, amikor Benzema 15 méteres lövése talált utat a kapuba. A hátralévő időben a németek hiába próbáltak támadni a felzárkózás reményében, a spanyol csapat magabiztosan futballozva őrizte az eredményt, sőt, gyors ellentámadásokból akár még újabb gólokat is szerezhetett volna. Összességében a Real Madrid megérdemelten győzött.
MTI
Labdarúgás
Gonzalo Higuaín bejelentette, hogy a szezon végén visszavonul
03/10/2022 - 18:51
Serie A TIM
Győzött a Juventus, idén először botlott a Real
02/10/2022 - 21:40