Magyar-angol - Rossi: ez egy újabb gyöngyszem.
"Ez egy újabb gyöngyszem, melyet felfűzhetünk arra a láncra, amire az elmúlt években összegyűjtöttünk már néhányat" - jelentette ki az olasz szakember. "Ez egy olyan csapat, amely már nem fél megküzdeni erősebb ellenfelekkel. Én ugyan nem mérhetem magam az ellenfél edzőihez, ahogy a mi játékosainkat sem az ellenfél játékosaihoz, ennek ellenére nem félünk megmérni magunkat velük szemben. Ez a válogatott most már egy csapat, lehet nem a legjobb, de nagybetűs csapat" - tette hozzá.
UEFA Nations League
Rossi-interjú: "Azért is szeretem a magyarokat, mert rendkívül őszintén mutatják, ha boldogok"
17/06/2022 09:19
Az 57 éves tréner a meccset értékelve úgy vélekedett, kiegyensúlyozott találkozó volt. Szerinte Anglia többet birtokolta a labdát, előrébb támadott le, de igazán csak az utolsó húsz percben tudott fölényben futballozni, amikor már hátrányban volt.
"Ahogy a meccs előtt is mondtam, Anglia legyőzéséhez majdnem tökéletes meccs kell. Ez nekünk ma sikerült, csupán az utolsó periódusban érződött már a fáradtság. Gulácsi nagyon jó volt, bizonyos helyzetekben szerencsénk is volt, de az eredmények nem véletlenül hullanak az ölünkbe, megdolgoztunk azért, hogy olykor a szerencse is mellénk álljon. Ez a siker az áldozatvállalás érdeme volt" - mondta Rossi, aki hozzátette, gratulál a játékosoknak ehhez a teljesítményhez.
Az olasz szakvezető az MTI érdeklődésére úgy fogalmazott, nagyon örül, hogy a kilátogató gyerekeknek győzelmi élményt ajándékozhattak, mert "ők jelentik a jövőt". Szerinte sokáig szívükben marad ez az élmény. A találkozó előtt a csapatkapitány, Szalai Ádám is beszélt a társaihoz, hogy "kutyakötelességük" ennek a 30 ezer gyereknek megmutatni, mire képesek egy ilyen kiváló angol csapat ellen.

Gareth Southgate

Fotó: Getty Images

Gareth Southgate, az angolok szövetségi kapitánya sokkal csalódottabban értékelt:
"Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, a tavalyi két vb-selejtező is nehéz volt. Más is megszenvedett a magyarok kemény védekezésével. A hosszú szezon és hőség sem segített, de sokat tanulhatunk ebből a vereségből. El kell fogadni, hogy nem lehet minden meccset megnyerni."
Az angol szakvezető egyben dicsérte a magyar csapatot, amely szerinte nagyon jól állta a sarat a letámadással szemben is. Úgy vélte, a döntetlen igazságosabb lett volna, a büntető vitatható volt, de nem volt elég helyzetük ahhoz, hogy nyerjenek.
"A magyar csapat nincs a hét-nyolc legjobb válogatott között, de nagyon nehéz futballozni ellene, ezért ha nem játszunk nagyon jól, nem tudjuk megverni" - összegzett Southgate.
A magyar válogatott három nap múlva, kedden az Európa-bajnok olaszok vendége lesz Cesenában a Nemzetek Ligája második fordulójában.
MTI
UEFA Nations League
Boldogság, büszkeség az egyik, csalódottság a másik oldalon - meccs utáni nyilatkozatok
15/06/2022 07:29
UEFA Nations League
Szalai Ádám provokációnak nevezte az angol szurkolók viselkedését, a csapat pedig ismét bizonyított
15/06/2022 06:16