Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A spanyolok edzője önbizalomnövelő győzelemről, Mancini hiányzó támadókról beszélt

Eurosport Magyarország

Frissítve 16/06/2023 - 12:12 GMT+2

Luis de la Fuente, a Nemzetek Ligája döntőjébe jutott spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint önbizalomnövelő sikert arattak az Európa-bajnoki címvédő olaszok ellen a csütörtök esti elődöntőben, a középpályás Rodri szerint pedig vasárnap mindent meg kell tenniük azért, hogy a fináléban legyőzzék a világbajnoki bronzérmes horvátokat.

A spanyol Joselu

Fotó: Getty Images

Nemzetek Ligája - De la Fuente szerint önbizalomnövelő győzelmet arattak

"Időre volt szükségünk, mindig is mondtam, hogy ez egy folyamat. Az elképzeléseket nem lehet egyik pillanatról a másikra megvalósítani, de ahogy idővel egyre jobban megismerjük egymást a meccseken és az edzéseken, úgy már egészen másképpen alakulnak a dolgok" - nyilatkozta az olaszok 2-1-es legyőzése után a szakember, aki arra utalt, hogy márciusban meglepetésre 2-0-ra kikaptak a skót csapattól Eb-selejtezőn.
A Manchester Cityvel triplázó - angol bajnokságot, FA-kupát és Bajnokok Ligáját is nyerő - Rodri arról beszélt, hogy ha már lehetőségük van megnyerni a trófeát, akkor azt nem engedhetik ki a kezükből.
Jó néhányszor játszottunk már a horvátokkal, akiknek nagyszerű csapatuk van kiváló képességű játékosokkal, és biztos vagyok benne, hogy végig nagyon nehéz feladat elé állítanak majd minket. De az esély adott, meg kell nyernünk a kupát"
- jelentette ki.
Roberto Mancini olasz szövetségi kapitány leginkább a támadópotenciált hiányolta saját együtteséből az elveszített elődöntő után.
"Elkezdtük frissíteni a csapatot és ezt fogjuk folytatni, de egyelőre a jó középpályásaink és védőink mellett, nem tudom miért, hiány van kiváló támadókból" - fogalmazott a szakvezető, aki szerint a második félidőben megkönnyítették a spanyolok dolgát.
"Másképp álltunk neki a meccsnek, és ez az első félidőben működött is, mert akkor sikerült lezárnunk a passzsávokat. Sajnos a szünet után egy kicsit kiengedtünk" - összegzett Mancini, akinek tanítványai így vasárnap délután a házigazda hollandokkal mérkőznek meg a bronzéremért.
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés