Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Az évszázad mérkőzése – 352 magyar futball podcast

Sergő Z. András

Publikálva 16/06/2022 - 07:55 GMT+2

A magyar labdarúgó-válogatott rendre döntötte az újabb és újabb rekordokat a Nemzetek Ligája idei kiírásának első négy fordulójában. Így – néhány „Csípjetek meg!” felkiáltás után – Marco Rossi csapata vezeti a harmadik csoport tabelláját Németország, Olaszország és az eddig nyeretlen Anglia előtt. A sikerek okáról és helyéről a világban, a magyar keretről és másokról beszélgettünk.

Szalai Ádám

Fotó: AFP

Miután másfél évvel ezelőtt a magyar válogatott csoportgyőztesként végzett a Nemzetek Ligája B-divíziójában, kollektíven úgy gondoltuk, a nemzetközi tapasztalatszerzés és a tisztes helytállás lehet a mieink helye a legmagasabb osztályban. Még inkább így gondoltuk, amikor megtörtént a csoportok sorsolása, hozzátéve, hogy ilyen szinten tényleg nincsen könnyű ellenfél.
Mindezt némileg felborította a helyzet, amikor – 60 év után először – az első fordulóban győzni tudtunk Anglia ellen, ekkor azonban még nem sejtettük, hogy 4 újabb pont követi ezt. Az újabb és újabb meglepő eredmények közül talán az olaszok elleni vereség során mutatott játék lóg ki lefelé, de mikor gondoltuk volna, hogy ez lesz a legnagyobb problémánk?
A 352 magyar futball podcast második adásában a mutatott játékot és a mögötte lévő elképzeléseket elemeztük. Kitértünk arra is, miért a kisebb csapatoknak fontos ez a sorozat, és mit tudunk profitálni ebből. Mindezek mellett mégis miért számít hatalmas eredménynek ez a 10 nap?
A podcast meghallgatható a Soundcloud felületén, de számos szolgáltató, többek között a Spotify vagy az iTunes feedjében is. A felvételt Nagy Benjamin, Sergő Z. András és Tokics Tamás készítette.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés