Nemzetek Ligája - Matthäus szerint nem csak csatárposzton vannak gondjai a németeknek

A 61 éves német válogatottsági rekorder a Welt című napilapnak adott interjúban azt mondta, a Nationalelf jó úton halad a november 20-án kezdődő katari világbajnokságot illetően, ugyanakkor a sportági szövetség (DFB) a felelős azért, hogy bizonyos posztokon nem megfelelő a játékosok fejlődése.
"Alig van jól felépített jobb- és baloldali védőnk, emiatt pedig a DFB-nek fel kell tennie a kérdést, hogy mit csinált rosszul az elmúlt években. Ugyanakkor azt gondolom, hogy a futballisták felépítését illetően már rájöttek a gondokra és folyamatosan változtatnak bizonyos dolgokon az edzésmunkát illetően" - nyilatkozta Matthäus.
Labdarúgás
Matthäus: "Bárcsak gyorsan véget érne ez a színház"
15/07/2022 - 09:03
A játékosként világ- és Európa-bajnok szakember "nagyon fontosnak" nevezte a németek következő két Nemzetek Ligája-mérkőzését. Hansi Flick szövetségi kapitány együttese pénteken Lipcsében a magyarokat fogadja, három nappal később pedig Anglia vendége lesz a Wembley Stadionban.
"A kapitány talán egy-két helyen kipróbál új játékosokat, de nyolc-kilenc poszton egyértelmű, hogy kik lesznek a kezdők, javarészt a Bayern Münchenből válogatva" - vélekedett Matthäus.
Ami a németek vb-keretét illeti, Matthäus nem számít arra, hogy valaki "meglepetésszerűen" bekerül a Katarba utazók közé.
"Szerintem túlságosan sok is a lehetőség, így lesznek olyanok, akiknek csalódottan kell majd tudomásul venniük, hogy nem mehetnek a vb-re" - mondta Matthäus, aki reményét fejezte ki, hogy Florian Wirtz, a Bayer Leverkusen 19 éves támadója még a vb előtt felépül keresztszalagszakadásából, és ott lehet Katarban.
(MTI)
Labdarúgás
Matthäus: Nem értem, miért kellett elküldeni Dárdait
14/02/2022 - 12:41
UEFA Nations League
Szalai Ádám lipcsei sarkazását választották a forduló legszebb góljának
TEGNAP - 14:17