Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A dánok nyertek Franciaországban, a hollandok lemosták a belgákat

Eurosport Magyarország

Publikálva 03/06/2022 - 22:55 GMT+2

A holland labdarúgó-válogatott 4-1-re legyőzte a házigazda belga csapatot a Nemzetek Ligája A divíziójának pénteki játéknapján, Brüsszelben. A hollandok végig jobban és kapura veszélyesebben játszottak, majd a 40. percben Steven Bergwijn átlövésével megszerezték a vezetést.

Andreas Cornelius

Fotó: Getty Images

A szünet után a tanácstalan belgák sorra kapták a gólokat, Memphis Depay az 51., majd a 66. percben kiugratást követően ziccert értékesített, míg két találata között Denzel Dumfries a 62. percben centerezést követően volt eredményes. A házigazdák erejéből Michy Batshuayi révén a 93. percben csak szépítésre, míg azt megelőzően kapufára és les miatt meg nem adott találatra futotta. Hollandia 1997 után tudta ismét legyőzni Belgiumot.
Párizsban gól nélküli első félidőt követően a világbajnoki és a Nemzetek Ligájában is címvédő házigazda francia együttes Karim Benzema 51. percben találatával szerzett vezetést, a dánok Andreas Cornelius góljaival a 68. percben egyenlítettek, majd a 88. percben már fordítottak.
Az A divízió harmadik pénteki találkozóján is idegenbeli siker született, az 1. csoportban a vb-ezüstérmes horvátok az osztráktól kaptak ki, utóbbiak a szünetben 1-0-ra vezettek, a második félidő elején pedig három perc alatt kétszer voltak eredményesek.

Eredmény, Nemzetek Ligája, 1. forduló:

A divízió:
1. csoport:
  • Franciaország-Dánia 1-2 (0-0)
  • Horvátország-Ausztria 0-3 (0-1)
4. csoport:
  • Belgium-Hollandia 1-4 (0-1)
C divízió:
3. csoport:
  • Fehéroroszország-Szlovákia 0-1 (0-0)
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés