Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Pénzéhesnek tartja az UEFA-t a Real Madrid kapusa

Németh Dániel

Frissítve 11/10/2021 - 13:41 GMT+2

Szerinte a játékosokkal senki nem foglalkozik, ezért fontos, hogy megszólaljanak.

Thibaut Courtois - fotó: Massimo Rana

Fotó: AFP

Thibaut Courtois már a Nemzetek Ligája bronzmérkőzése előtt azon az állásponton volt, hogy a mérkőzést teljesen felesleges lejátszani, mert nincs semmi értéke. A meccs után még tovább ment.


Aki esetleg lemaradt volna róla: Olaszország nyerte a Nemzetek Ligája bronzmérkőzését, miután Nicolo Barella kapáslövésével és Domenico Berardi büntetőjével (valamint némi kapufás segítséggel) 2-1-re legyőzték Belgiumot. Az persze erősen kérdéses, mennyire voltak motiváltak a felek, Courtois például már a találkozó előtt azt mondta, maximum egy barátságos mérkőzés jelentőségével ér fel a párharc, egyébként senki sem foglalkozik azzal, hányadik helyen zárják a sorozatot.
Ezt némileg alátámasztja, hogy azok a játékosok, akik kisebb sérüléssel bajlódtak, inkább visszatértek a klubjaikhoz, így tartalékos összeállításban léptek pályára a válogatottak, a belgáknál például Eden Hazard és Romelu Lukaku sem vállalta a játékot. „Legyünk őszinték, ez a mérkőzés csak a pénzről szólt” – fogalmazott Courtois a mérkőzést követően. „Azért játszottuk le, mert az UEFA-nak ez extra pénzt hoz.”
Nézzük csak meg, mennyit változtak a kezdőcsapatok. Amennyiben döntőbe jutunk, mindkét csapatban más játékosok léptek volna pályára. Ez is csak azt bizonyítja, hogy túl sok mérkőzést játszunk.
Courtois ugyanakkor nem csak a Nemzetek Ligájáról beszélt, de elérkezettnek látta az időt, hogy a végül füstbe ment Európai Szuperligáról is elmondja a véleményét. Bár a projektet leginkább támogató Real Madrid játékosaként lehet némi elfogultsággal vádolni, abban kétségtelenül igaza van, hogy a futball megmentéséről beszélő szövetségek nem kimondottan olyan terveket szövögetnek, amelyek figyelembe veszik a játékosok érdekeit.
„Az UEFA létrehozott egy extra sorozatot (a Konferencialigát), szóval mindig ugyanaz megy. Mérgelődhetnek a Szuperliga miatt, de a játékosokkal nem foglalkoznak, csakis a saját zsebükkel. Az elég rossz dolog, hogy erről nem beszélnek a játékosok. Most már olyat is hallani, hogy évente akarnak Európa-bajnokságot vagy világbajnokságot rendezni, de kérdezem én, hogy mi mikor pihennénk. Így soha.”
A kapus szerint ebből a helyzetből a játékosok fognak rosszul kijönni. „A vége az lesz, hogy állandóan sérültek lesznek. Ezt sokkal jobban kellene csinálnunk, nagyobb figyelmet szentelni az egésznek. Nem vagyunk robotok! Egyre és egyre több meccset akarnak, kevesebb pihenést várnak el tőlünk, senki sem foglalkozik velünk. Jövőre lesz egy novemberi vb, és megint június végéig kell játszanunk. Ebbe bele fogunk sérülni, de a játékosokkal már senki sem foglalkozik.”
Három hét pihenő egyszerűen nem elegendő a játékosoknak, hogy 12 hónapon át a legmagasabb szinten teljesítsenek. Ha csendben maradunk, akkor mindig ez lesz.
Forrás: Sky Sports

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés