Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Egygólos hátrányba került Pireuszban a Ferencváros

Eurosport Magyarország

Frissítve 15/02/2024 - 23:14 GMT+1

Konferencia-liga - A Ferencváros 1-0-ra kikapott a görög Olympiacos vendégeként a labdarúgó Konferencia-liga 16 közé jutásért zajló párharcának első, csütörtöki felvonásán.

A Ferencváros játékosai, Habib Maiga, Varga Barnabás, Samy Mmaee, Ibrahim Cissé és Henry Wingo (b-j) (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Fotó: MTI

A Ferencváros egygólos hátrányba került Pireuszban

A mérkőzés az első perctől az utolsóig egyenlő erők küzdelmét hozta, hiába volt jó iramú és lüktető a meccs, helyzet nem sok akadt. A hazaiak a 83. percben a marokkói Ayoub El Kaabi találatával szerezték meg a győzelmet. A görögök kispadján így sikerrel debütált a spanyol vezetőedző, José Luis Mendilibar, aki pályafutása során még soha nem szenvedett vereséget bemutatkozása alkalmával.
A visszavágót egy hét múlva rendezik a Groupama Arénában.
Konferencia-liga, a 16 közé jutásért, első mérkőzés:

II. félidő:
  • 83. perc: Rodinei jobb oldali beadását nem tudták lefülelni a magyar védők, így az megtalálta El Kaabit, aki remek átvétellel helyzetbe hozta magát, és közelről a jobb sarokba lőtt (1-0).

A Ferencváros nem is kezdhette volna jobban a mérkőzést, ugyanis Varga már a második percben a görög kapuba fejelt, csakhogy a videobíró érvénytelenítette a találatot les miatt. Nem sokkal később az Olympiacosnak is megvolt az első helyzete, de Samy Mmaee szerelt az utolsó pillanatban. Ezt követően megnyugodtak a felek, így többnyire mezőnyjátékkal teltek a percek, mindkét csapat nagyon megbecsülte a labdát, és igyekezett minél tovább birtokolni azt. Az idő múlásával ez a piros-fehéreknek sikerült jobban, de meddő fölényük helyzetekben nem nyilvánult meg, a Ferencváros pedig inkább gyors ellentámadásokra rendezkedett be. Ezek nem is voltak veszélytelenek, a zöld-fehérek elsősorban Ramírez és Marquinhos révén a bal oldalon tudtak a hazai csapat védelmi vonala mögé kerülni. Egy ilyen akció végén Ramírez veszélyeztetett, Paschalakis viszont védeni tudott. A görögök első igazán nagy helyzetére a 32. percig kellett várni, akkor Carmo fejelhetett kapura közelről, Dibusz elképesztő reflexszel hárított. A szünet előtti percekben valamelyest fokozódott a nyomás Dibusz kapuján, gól azonban nem született.
A folytatásban is egyenlő erők küzdelme zajlott a pályán, a védelmek rendkívül stabilak voltak, így helyzet sem akadt egyik oldalon sem. Az 55. perctől a magyar bajnok szorította be görög riválisát, ebben a hét-nyolc perces periódusban több szöglete is volt, de gólveszélyes szituációt nem sikerült kialakítani. Az Olympiacos aztán rendezte sorait, majd nem sokkal később El Kaabi lőtt mellé ziccerből. Jó iramú és lüktető volt a meccs annak ellenére, hogy a támadók csak elvétve tudták átjátszani a védelmeket. Az utolsó tíz perchez közeledve megint az Olympiacos tűnt veszélyesebbnek, egy ízben Dibusznak ismét nagyot kellett védenie El Kaabi lövésénél. A marokkói csatár a hajrában már nem hibázott, így vezetést szerzett az Olympiacos. A gól feltüzelte a hazaiakat, akik nagy elánnal rohamozni kezdtek, a Ferencváros viszont állta a sarat, így minimális hátránnyal készülhet a visszavágóra.
További eredmények:
  • Servette FC (svájci)-PFC Ludogorec (bolgár) 0-0
  • Real Betis (spanyol)-Dinamo Zagreb (horvát) 0-1 (0-0)
    gólszerző: Petkovic (76., tizenegyesből)
  • AFC Ajax (holland)-Bodö/Glimt (norvég) 2-2 (0-1)
    g.: Van den Boomen (91.), Berghuis (97.), illetve Grönbaek (16., 64.)
  • Maccabi Haifa (izraeli)-KAA Gent (belga) 1-0 (0-0)
    g.: Pierrot (65.)
  • Sturm Graz (osztrák)-Slovan Bratislava (szlovák) 4-1 (2-1)
    gólszerzők: Biereth (4.), Gorenc Stankovic (27.), Kiteisvili (64.), Camara (91.), illetve Rodrigues (8.)
  • Royal Union Saint-Gilloise (belga) - Eintracht Frankfurt (német) 2-2 (1-2)
    g.: Rasmussen (31.), Nilsson (68.), illetve Chaibi (3.), Kalajdzic (10.)
  • Molde FK (norvég)-Legia Warszawa (lengyel) 3-2 (3-0)
    g.: Gulbrandsen (12., 19.), Kaasa (24.), illetve Josue (64.), Augustyniak (71.)
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés