Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ennél közelebb nem lehet a Fradi ahhoz, hogy párharcot nyerjen

Rizmayer Bence

Frissítve 22/02/2024 - 13:55 GMT+1

Konferencia-liga - Csütörtök este a Groupama Arénában fogadja az Olympiacost a Ferencváros. A görögök hazai környezetben 1-0-ra győztek.

Olympiacos - Ferencváros (Fotó: Farkas Zsolt)

Fotó: Other Agency

A kinti mérkőzés képe nem feltétlenül mutatta meg azt, hogy fölényben játszott a minőségében, valamint tapasztalatában jóval magasabb szintet képviselő Olympiacos. A gólt leszámítva nem tudott nagyobb helyzeteket kialaítani a Fradinál a görög rivális, ráadásul a találat várható értéke egészen magas volt (0.83xG). Összességében a Ferencváros remekül lehozta az idegenbeli mérkőzést, még a szűk vereség ellenére is. Így Budapesten abszolút nem lép esélytelenül pályára a magyar bajnok.
Cikkünkben azokra a sarokpontokra hívnánk fel a figyelmet, amelyek az esti találkozón a Fradi felé billenthetik a mérleg nyelvét.

A Marquinhos kérdéskör megoldása

A brazil szélső nem élete mérkőzését játszotta Pireuszban. Ennek egyik fő oka az volt, hogy rengeteget kellett Rodinei miatt védekeznie. A görögök jobb oldali védője rendszeresen támogatta a támadásokat, így Marquinhos nem feltétlen tudta megfelelő minőségben segíteni a ferencvárosi akciókat.
Amennyiben - márpedig valószínűleg így lesz - ismét Rodinei oldalán igyekszik támadni az Olympiacos, elképzelhető lenne, hogy valamelyik hatos segítene ki a brazil oldalára, vagy esetleg Zachariassennel szárnyat cserélve, a norvég zárna vissza rendszeresen, aki ebben a stílusban otthonosabban mozog.

A kritikus 60-70 perc

Már Firenzében tetten érhető volt, hogy a Ferencváros rendesen elfogyott egy roppant magas intenzitású futball közben. Már a Fiorentina elleni meccs profilban némiképpen különbözött a Pireuszban vívottól, a magyar bajnoknak ismét a 70. minutum környékén húzták ki a szelepet. Ebben nem segít az sem, hogy hiába szállnak be remek játékosok a padról, az ő minőségük nem egyezik meg a "gálakezdővel".
Érdekes lesz, hogy a Groupama Arénában mennyire fog elfogyni a Fradi, hiszen adott esetben hosszabbításra is lehet készülni az este folyamán. Amennyiben sikerül a találkozó elején nagy vehemenciával gólokat szerezni az Olympiacos ellen, szinte biztosra vehető, hogy a Ferencváros tartalékol majd a hajrára.

A hazai pálya "előnye"

Többször észre lehetett venni a Ferencváros nemzetközi mérkőzései során, hogy a hazai találkozókon jobban bírja szuflával a csapat, vagy legalábbis magabiztosabbak a játékosok. Erre ma nagyon nagy szüksége lesz a Fradinak, hiszen telt ház előtt, remek hangulatban harcolhatják ki a továbbjutást.
Görögországban a játékvezetői ténykedésben lehetett némi érdekességet találni, talán könnyebben fújt az Olympiacos oldalára bizonyos ítéleteknél. Clement Turpin révén a világ egyik legjobb játékvezetője fújja a sípot Budapesten, remélhetőleg hiba nélkül.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés