Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nem áll annyira rosszul a Fradi szénája, mint sokan gondolják - A magyar bajnok az Olympiakos otthonába látogat

Rizmayer Bence

Frissítve 15/02/2024 - 12:23 GMT+1

Csütörtök este folytatódik a Konferencia-liga a playoff-körrel. A magyar bajnok Ferencváros az Olympiakos otthonába látogat, ahol egy edzőváltáson átesett, kissé válságban lévő együttessel találkozik.

Nem áll annyira rosszul a Fradi szénája, mint sokan gondolják - Kép: fradi.hu

Fotó: From Official Website

Sorozatban második alkalommal láthatjuk a Fradit az európai kupatavasz során. Tavaly a Bayer Leverkusen jelentette a végállomást - amely azóta veretlenül vezeti a Bundesligát -, majd egy kudarccal felérő nyár után, ősszel a Genket megelőzve csoportja 2. helyén zárt a Fiorentina mögött. A bravúr után egyértelmű volt a télen, hogy megerősítsék Dejan Stankovic együttesét.
Mi a helyzet a Fradinál?
Aktívan kezdte az átigazolási időszakot a zöld-fehér csapat. Előbb Habib Maigát, majd Kenan Kodrót szerződtették. Előbbi hiányprofilt pótol, hiszen a középpályán talán Aissa Laidouni óta nem volt ennyire hatékony és flexibilis 6-os, míg Kodro a két csatáros játék miatt érkezett. A két csatáros játékból valószínűleg nem látunk sokat majd Pireuszban, hiszen még nem működött annyira flottul a bajnoki mérkőzéseken. Ettől függetlenül egy taktikai sokszínűséget adhat a Ferencvárosnak Európában, amelyre Stanislav Cherchesov alatt nem nagyon volt példa.
Mellettük Henry Wingo került be a Kl-keretbe, aki Stankovic érkezésével alapember lett, ráadásul a védelem tengelyében számít rá a szerb tréner. Varga Barnabás ismét 100%-osnak tekinthető, így rá kulcsszerep hárulhat Görögországban. Egyrészt a védőkkel való birkózásban és a védekezésben nemeztközi szintet kell hozni - amit a válogatottban már nem egyszer láthattunk -, illetve a kapu előtti aktivitás lesz fontos, hiszen gólt kellene szerezni a görögök ellen.
El-győztes edző, de lehet jó választás a Fradi szemszögéből
José-Luis Mendilibar lett az Olympiakos új vezetőedzője, miután vasárnap őt nevezték ki a görög klubnál. A Sevillával tavasszal Európa-ligát nyerő tréner eddig leginkább spanyol kiscsapatoknál kapott szerepet, ahol nem túl nagy elvárásoknak kellett megfelelni. Ugyan a tavalyi El-győzelem jól néz ki a karrierjében, a Sevilla ezek után sem tudott megújulni, jelenleg is a kiesés elől menekül. A pireusziak egy roppant domináns futballt képviselnek hazájukban, ami nem biztos, hogy egybevág a Mendilibar által elképzelt szisztematikába. A spanyol szakember szeret védekezésre építeni, majd ebből reagálni az ellenfélre.
A görögök alulteljesítenek kapott gólok terén, ebből kifolyólag nem nagy gond Mendilibar érkezése, ugyanakkor felveti a kérdést, hogy mennyire fog ez a domináns támadójáték rovására menni.
Összegezve: A Fradi és ellenfele egyaránt változásokon esett át. Az Olympiakos egy jó nevű, ugyanakkor a csapat stílusával nem feltétlen párosítható edzővel vásárolt be. Ez akár még lehetőséget is adhat a Fradinak, hogy meglepetést okozzon a párharcban. Ne feledjük, mindezek ellenére a Ferencváros szerényebb képességű, szerényebb költségvetésű és szerényebb európai renoméval rendelkező klub. Azonban ezeket a téziseket már nem egyszer sikerült felborítani az FTC-nek.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés