Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Az év egyik legfontosabb meccse előtt áll a Ferencváros

Rizmayer Bence

Frissítve 09/11/2023 - 14:07 GMT+1

Csütörtök este 18:45-ös kezdéssel játszik a Konferencia-liga csoportkörében a Ferencváros, amely a belga Genk együttesét fogadja.

Ferencváros

Fotó: Getty Images

Az emlékek frissek lehetnek a soron következő ellenfélről, hiszen két héttel ezelőtt Belgiumban 0-0-ra végeztek egymással a felek. A Ferencváros és a Genk - valamint az olasz Fiorentina - egyaránt 5 ponttal rendelkezik az F csoportban. Így kijelenthető, hogy a magyar bajnoknak roppant fontos találkozó következik a továbbjutás szempontjából.
Noha Dejan Stankovic legénysége az utóbbi időben akadozó játékkal rukkolt elő, így is magabiztosan vezeti az OTP Bank Ligát, illetve ott van a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. A Fradi az elmúlt időszakban valamilyen szinten visszanyúlt a Cherchesov-korszakra jellemző alkalmazkodó játékhoz, talán ezzel magyarázható, hogy a mutatott kép kissé darabos a pályán. Ennek ellenére nem szabad azt a következtetést levonni, miszerint Stankovic is hamarosan megbukik emiatt a magyar bajnok kispadján.
Emlékezzünk vissza a firenzei mérkőzésre, amikor 65 percig a Fradi kontrollált egy topligás alakulat ellen. Ráadásul a bajnokságban is mutatott a zöld-fehér csapat olyan motívumokat, amelyek hosszabb távon kifizetődőbbek lehetnek - labdás dominancia, erőfutball, magas presszing.
Azt sem szabad elfelejteni, hogy mióta Stankovic az edző, elég sűrűn rotálja a csapatát - sérülések miatt is sokszor kellett változtatnia a szerb trénernek az összetételen. Varga Barnabás kiesése miatt Aleksander Pesic maradt az egyetlen klasszikus center, más esetben Lisztes Krisztián tűnik fel kilences poszton.
A Genk elleni első mérkőzésen a Ferencváros teljes mértékben alkalmazkodott ellenfeléhez, miközben kontrákkal igyekezett nyomást helyezni a belgákra. Az utóbbi 3-4 találkozó képe alapján a Fradi csütörtökön is inkább átadja a területet és a labdát a Genknek, majd a labdaszerzések után gyors kontrákkal próbál operálni. Viszont a Firenzében látottak alapján könnyen elképzelhető, hogy a zöld-fehérek megpróbálják saját kezükbe venni az irányítást, és komoly nyomás alá helyezni a Genket már a mérkőzés legelejétől kezdve.
Mivel mindkét csapat 5-5 egységgel áll, ezért a Fradi egy győzelemmel akár végleg lerázhatja magáról Genket, hiszen az egymás elleni eredmények kedveznének a magyar bajnoknak. Ugyanakkor a Kl-ben csak a csoportelső jut biztosan a legjobb 16 közé, a második helyezett playoffot játszik a bekerülésért, az El-csoportkör harmadik helyezettjei ellen.

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés