Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nem bírt egymással a Ferencváros és a Genk a Konferencia-ligában

Eurosport Magyarország

Frissítve 09/11/2023 - 22:01 GMT+1

A Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott a vendég belga KRC Genk csapatával csütörtökön a labdarúgó Konferencia-liga csoportküzdelmeinek negyedik fordulójában.

A ferencvárosi Ibrahim Cissé (b) és Andi Zeqiri, a belga csapat játékosa a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörének negyedik fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Genk mérkőzésen a Groupama Arénában 2023. november 9-én. (MTI/Szigetváry Zsolt)

Fotó: MTI

A mérkőzés felvezetésként a hazai szurkolók egy látványos élőképpel tisztelegtek Budapest 150 évvel ezelőtti alapítása előtt.
A Ferencváros nagy lendülettel kezdett, a vendégek azonban állták a rohamokat és veszélyes ellentámadásokat vezettek. A 21. percben kis híján vezetést szerzett a Genk, a korábbi ferencvárosi Paintsil tört be a tizenhatoson belülre, tökéletesen adott középre, de Zeqiri szinte a kapu torkából képes volt mellé lőni. Két perccel később újra a korábbi FTC-kedvenc villant, közeli fejese viszont csak az oldalhálót súrolta.
A 39. percben a Ferencvárosnak is volt ziccere, Makreckis előtt szerencsével maradt ott a labda, beadását Marquinhos nyolc méterről lőtte kapura, de Vandervoort bravúrral hárított.
Alig több mint két perc telt el a második játékrészből, amikor "felrobbant" a Groupama Aréna, Pesic használta ki a vendégek kapusának hatalmas hibáját. A kapott gólt követően megélénkült a Genk játéka és a 62. percben egy, a Ferencvároséhoz hasonló, kipattanó utáni góllal egyenlített. Igaz, itt belga kollégájával ellentétben Dibusz nem volt hibáztatható.
A folytatásban inkább a belgák akarata érvényesült, akárcsak Belgiumban, ezúttal is kissé elfáradt az FTC, Stankovic éppen ezért három cserével is frissített a hajrára.
Az utolsó tíz percben főként a mezőnyben harcoltak egymással a csapatok, a 91. percben még Makreckisnek volt egy veszélyes lövése, de a belga kapus hárított, így maradt a döntetlen.
A Ferencvárossal azonos csoportban szereplő Fiorentina 1-0-ra nyert a szerb FK Cukaricki vendégeként, így négy fordulót követően veretlenül vezeti az F csoportot.
Eredmény, csoportkör, 4. forduló, F csoport:
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés