A playoff első mérkőzésén a magyar csapat idegenben győzte le 2-1-re a Kölnt.
Michael Boris örömét fejezte ki amiatt, hogy várhatóan teltház előtt játszhatnak, és pozitív kiindulópontnak nevezte, hogy előnyből várhatják a visszavágót. Rámutatott, hogy a Köln is csoportkörre vágyik, csakúgy, mint a Fehérvár, ezért még intenzívebb játékot, még támadóbb felfogású ellenfelet vár a holnapi találkozón.
A tréner szerint szerényen kezelték a németországi győzelmet, a meccs lefújása óta 100 százalékban a visszavágóval foglalkoznak, mert legalább egyszer be kell találniuk ahhoz, hogy csoportkörbe jussanak.
OTP Bank Liga
Kiütötte a Vidi a Kisvárdát
13/11/2022 - 14:43
Michael Boris kérdésre elmondta, a visszavágón fontos lesz, hogy ne csak a kezdőjátékosok futballozzanak jól, hanem a cserék is megfelelően szálljanak be. "Egységes csapatként kell majd játszanunk, mindent ennek rendelünk alá és akkor meglehet az áhított siker" - fogalmazott.
Marcel Heister a Fehérvár német védője megerősítette, hogy intenzíven játszó, agresszív ellenfélre számítanak. Igyekeztek kielemezni a múlt heti találkozót, hogy tovább tudjanak javítani a játékukon, mert erre szükség lesz csütörtökön - fűzte hozzá.
"A Kölnnek fontos az európai kupaszereplés, ahogyan nekünk is" - emelte ki, hozzátéve: a magyar focinak jót tenne, ha két csoportkörös csapata lenne.
A Fejér megyei együttes a Kl-selejtező második fordulójában kezdett, ott az azeri Gabalát búcsúztatta 5-3-as összesítéssel, majd a moldovai Petrocub következett, amelyet kettős sikerrel ejtett ki. A Köln a selejtező negyedik, utolsó körében csatlakozott a sorozathoz.
A székesfehérvári visszavágó csütörtökön 19 órakor kezdődik, a meccset az M4 Sport élőben közvetíti. A párharc győztese a Konferencia-liga csoportkörébe jut.
OTP Bank Liga
Nem bírt egymással a MOL Fehérvár és a Ferencváros
06/11/2022 - 21:07
UEFA Konferencia-liga
Büntetőből lőtt góllal nyert a Köln a Konferencia-liga csoportkörében
28/10/2022 - 13:33