Kl-selejtező - Győzelme ellenére kiesett a Kisvárda

A nemzetközi kupasorozatokban újonc magyar csapat az északmacedón Jasir Asani duplájával a szünetig egygólosra csökkentette az idegenben összeszedett hátrányát, de a második félidő 69. percében a norvégok Sivert Mannsverk találatával eldöntötték a párharcot.
A Molde ellenfele az osztrák Wolfsberger AC lesz a főtáblára jutásért.
OTP Bank Liga
Elpáholta az Újpest a Kisvárdát
01/10/2022 - 14:52

Konferencia-liga, selejtező, 3. forduló, visszavágó:
  • Kisvárda Master Good-Molde (norvég) 2-1 (2-0)
Továbbjutott: a Molde 4-2-es összesítéssel.

A Kisvárda háromgólos hátránya ellenére nagy lelkesedéssel és elszántsággal kezdte a mérkőzést, s bár támadólag lépett fel, az első helyzet mégis a norvég rivális előtt adódott. Az első gól viszont a magyar bajnoki ezüstérmesé volt, mert a kifejezetten agilisan futballozó Asani egy rossz hazaadásra lecsapva talált a kapuba. A hazaiak a vezetés birtokában még jobban felbátorodtak, igaz, a norvégoknak is volt veszélyes akciójuk, de Asani egy pontos lövéssel szorossá tette a meccs előtt lefutottnak tűnő párharcot.
A folytatásra magasabb sebességi fokozatba kapcsolt az esélyesebb skandináv csapat, de a kisvárdai védelem állta a sarat, sőt, alkalmanként ugyanúgy meg tudott indulni előre a magyar együttes, mint az első játékrészben. A nyílt sisakos küzdelemben aztán ismét a Kisvárda került fölénybe, azonban egyre több hiba csúszott a játékába, így helyzet már kevesebb volt. A Molde aztán az egyik szórványos ellenakciójából betalált, amivel eldöntötte a párharcot. A Kisvárdának azonban ez sem szegte kedvét, egy pillanatra sem adta fel a párharcot, ugyanakkor komoly lehetősége már nemigen volt, hogy ismét egy gólra felzárkózzon összesítésben. A Molde - ha nehezen is, de - érvényesítette a papírformát, a Kisvárda pedig emelt fővel fejezte be története első nemzetközi kupaszereplését.
(MTI)
OTP Bank Liga
Simán verte a Fradi a Kisvárdát
11/09/2022 - 17:47
UEFA Konferencia-liga
Hármat kapott a Kisvárda Norvégiában, komoly előnyben a Molde
04/08/2022 - 19:12