Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

13 előállítás, 4 sérült rendőr, bocsánatkérés - komoly balhé a West Ham - Anderlecht meccsen

Eurosport Magyarország

Frissítve 14/10/2022 - 11:10 GMT+2

Az Anderlecht bocsánatot kért szurkolói viselkedése miatt a West Ham United elleni, csütörtöki Konferencia-liga-mérkőzést követően.

West Ham v Anderlecht

Fotó: Getty Images

A drukkerek egy csoportja fáklyákat gyújtott és székeket dobált a hazai nézőkre a 2-1-es angol sikerrel végződött találkozón. A rendbontás megfékezésére, a két tábor szétválasztására a rendőrségnek kellett közbeavatkoznia. Az egyik Anderlecht-szurkoló a pályára is befutott, őt a biztonságiak kapták el.
A brüsszeli labdarúgóklub később jelezte: ez a viselkedés elfogadhatatlan.
"A klub egyeztet majd a szurkolókkal, mert sem a saját stadionunkban, sem idegenben nem toleráljuk az ilyen magatartást" - mondta az Anderlecht szóvivője, aki hangsúlyozta: határozottan elítélik a történteket.
David Moyes, a negyedik győzelmével már biztos továbbjutó West Ham United vezetőedzője elégedetten nyugtázta a belga fél gyors reagálását, emlékeztetve rá, hogy ma már egyetlen klub sem szeretné, hogy ilyen jellegű cselekményekkel kössék össze a nevét.


A BBC honlapja a rendbontás kapcsán 13 előállított drukkerről számolt be, valamint négy sérült rendőrről, akik közül kettő kórházi kezelésre szorult. Egyiküknek a fejbőrét kellett összevarrni, másikuknak minden valószínűség szerint eltört a csuklója. A 13 előállított egyike az utóbbi sérülést okozó drukker, tucatnyi társát hivatalos személy elleni bántalmazással gyanúsítják.
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés