Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Újabb szurkolói balhé: Berlinben is randalíroztak a Feyenoord ultrái

MTI

Publikálva 04/11/2021 - 16:21 GMT+1

Konferencia-liga - Ismét zavargások az Union Berlin és a Feyenoord meccse előtt

Az ultrák egymás falfirkáit fújják át

Fotó: AFP

Rotterdam után Berlinben is zavargások előzték meg a Union Berlin és a Feyenoord labdarúgó Konferencia-liga mérkőzését.

A berlini rendőrség 71 vendégdrukkert vett őrizetbe szerda este, akik csoportokba verődve, "részben randalírozva" járták Berlin utcáit, és össze akartak csapni a rivális klub szurkolóival, de ezt a rendőröknek sikerült megakadályozniuk.
A csütörtök (ma) esti meccsre szerdáig már több mint ezer holland érkezett a fővárosba, s a rendezők további négyezer vendégszurkolóval számolnak.
Két héttel ezelőtt Rotterdamban a német együttes delegációját érte támadás, szóvivőjük akkor azt mondta, hogy székekkel és asztalokkal rontottak neki a 25 fős küldöttségnek - amelynek a klub elnöke, Dirk Zingler is tagja volt -, amikor egy bárba szerettek volna betérni. Az akkori rendbontások során 75 holland és német drukkert vettek őrizetbe.
Az Uniont pénteken szektorbezárással büntette az európai szövetség a következő Konferencia-liga mérkőzésére, s a két bezárt szektorban egy olyan molinót kell kifeszítenie, amelyen a "#NoToRacism" szöveg olvasható. A büntetés hátterében a német drukkerek rasszista viselkedése áll, melyet az izraeli Makkabi Haifa ellen 3-0-ra megnyert szeptember 30-i találkozón tanúsítottak.
A rotterdami meccset 3-1-re nyerte meg a Feyenoord.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés