Hetvenöt német szurkolót letartóztattak csütörtökön Rotterdamban a Feyenoord-Union Berlin labdarúgó Konferencia-liga-csoportmérkőzés előtt, alatt és után.

A holland rendőrség bejelentése szerint egy 59 fős csoport az összecsapás lehetőségét kereste a hazai szurkolókkal, további 16 embert pedig rongálás és pirotechnikai eszközök birtoklása miatt vettek őrizetbe.
A hivatalos beszámoló szerint német huligánok kis csoportja megtámadta a rendfenntartókat, ekkor egy rendőrkutyát is bevetettek, aki megharapott három Union-drukkert, valamint egy rendőrt, őket kórházban kellett szállítani. Egy rendőrló és lovasa szintén megsérült, amikor az állat megijedt a petárdáktól és elesett.
Labdarúgás
Schäfer András Berlinbe szerződött
TEGNAP 09:57
A Bundesliga-klub közleménye szerint kaotikus jelenetek játszódtak le a vendégszektor bejárata előtt. A szurkolók a rendkívül hosszú várakozási időre, valamint indokolatlan és túlságosan agresszív rendőri akciókra, illetve önkényes letartóztatásokra panaszkodtak.
Christian Arbeit, a berlini klub kommunikációs vezetője úgy fogalmazott, a belépőjeggyel rendelkező vendégdrukkerek közül több százan nem jutottak be a stadionba az első félidőben. Hozzátette, sokan a túlzottan kemény rendőri beavatkozás következtében sérültek meg.
"Összességében ez egyszerűen elfogadhatatlan. Beszélnünk kell arról, hogyan történhet meg ilyesmi az európai kupaporondon" - mondta Arbeit, aki elárulta, hogy tárgyalásokat folytatnak a Feyenoord és az Európai Labdarúgó Szövetség illetékeseivel a történtekről.
A csoportkör harmadik fordulójában rendezett mérkőzést a Feyenoord nyerte 3-1-re.
Bundesliga
Dárdaiék elveszítették a városi rangadót
20/11/2021 19:57
UEFA Konferencia-liga
Újabb szurkolói balhé: Berlinben is randalíroztak a Feyenoord ultrái
04/11/2021 15:21