Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A fél csapat koronavírusos a Tottenhamnél, a Rennes mégis sportszerűtlenséggel vádolja őket

Minich Réka

Publikálva 10/12/2021 - 08:58 GMT+1

Antonio Conte nincs könnyű helyzetben; mire végre lenne egy kis ideje, hogy megismerje az új csapatát rögtön elvesztette a fél keretet. A Rennes elleni Konferencia Liga meccs előtt 8 játékos és 5 stábtag produkált pozitív tesztet, így el is halasztották a mérkőzést. A francia csapat viszont kifogásolta, hogy velük nem konzultáltak senki, ezért felesleges utaztak el.

Antonio Conte

Fotó: Getty Images

Az UEFA idén már természetesen felkészült hasonló esetekre, ezért nézzük meg gyorsan, hogy milyen esetben lehet halasztást kérni a koronavírus kapcsán: egy csapat keretében 13-nál kevesebb egészséges játékos marad, vagy a regisztrált kapusok közül senki sem áll rendelkezésre. Mivel az érintett játékosok névsorát nem hozták nyilvánosságra, ezért nem tudhatjuk, hogy a Spursre melyik szabály érvényes, de a Rennes sokáig nem akart belemenni a halasztásba.
Az ő érveik is érthetőek, hiszen a zsúfolt versenynaptár mellett új időpontot találni nem könnyű, ráadásul nem is lehet előre tudni, hogy mikorra lesz újra meccsképes állapotban a londoni csapat. Az viszont rendkívül kellemetlen a számukra, hogy a Tottenham velük nem, csak az UEFA-val egyeztetett, ezért végül már csak azután tudták meg a franciák, hogy nem kell pályára lépniük, miután a repülőjük landolt Londonban.
Mivel csak az utolsó napon lett hivatalos, hogy csütörtökön nem játszanak meccset, ezért Antonio Conte szerdán még megtartotta a hivatalos sajtótájékoztatóját, ahol kivételesen egyedül jelent meg.
„Nagyon szomorú vagyok, hogy ilyen komoly helyzetbe kerültünk. Mivel úgy tűnik, hogy gyorsan terjed a vírus nálunk, így arra számítok, hogy lesznek még betegeink. Kicsit félünk, mert nem tudjuk mi fog történni.
Már hétfőn volt pozitív tesztünk, aztán kedden még több. Ki tudja, lehet én leszek a következő. Mondjuk inkább én kapjam el, mint egy játékos, de mindenki próbál óvatos lenni, hiszen a családjainkkal minden nap érintkezünk.
Szomorú dolog ez, hiszen azért ülök itt, hogy a fociról beszélgessünk, arról, hogy milyen teljesítményt és hozzáállást várnék a csapatomtól. Most meg arról kell beszélnem, hogy kik betegek. Hiszem, hogy a játékosaim a lehető legjobb döntést hozták meg az oltással kapcsolatban, de ezt csak az orvosok tudnák megmondani, hogy oltva vannak-e. Annyit tudok, hogy az első fertőzöttünk be van oltva, arról viszont fogalmam sincs, hogy ez az omikron variáns vagy még nem.”
A Tottenham nehéz helyzetbe került, hiszen az Európa Konferencia-ligában a továbbjutásuk még nem biztos, ráadásul a Premier League-ben is most kezdődik az igazi mókuskerék. A hétvégén a Brighton ellen kellett volna pályára lépniük, de azóta az is kiderült, hogy azt a meccset sem fogják időben lejátszani. Karácsonyig még 16-án, 19-én és 22-én kéne meccselniük, talán az egy hét elég lesz arra, hogy összekapjanak egy csapatnyi egészséges játékost. Ha a szokásos decemberi angol őrület nem lenne nekik elég, az UEFA szabályozása szerint minden csoportmeccset le kell játszani az év végéig, így még a Rennes elleni meccset is be kell valahogy préselni a naptárba.
A Premier Legaue döntése azért is érdekes, mert az első forduló előtt az Arsenal esetében tört ki a fertőzés, akkor 4 játékos kiesése nem volt elég a halasztáshoz. Úgy látszik, hogy az Angliában növekvő esetszámok idején a focival is óvatosabban bánnak a döntéshozók. Abban viszont csak reménykedhetünk, hogy nem lesz több hasonló eset és le tudnak játszani minden mérkőzést.
Forrás: SkySports
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés