Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Szoboszlai Dominik nagyon élvezi, hogy most minden Liverpool-meccs kiemelten fontos

Takács Márton

Frissítve 15/03/2024 - 17:35 GMT+1

Jürgen Klopp és Cody Gakpo mellett Szoboszlai Dominik is megszólalt a Liverpool hivatalos podcastjában a Sparta Praha ellen az Európa-liga nyolcaddöntőjében aratott 6-1-es győzelem után. Szoboszlai kiemelte, hogy a Pool megmutatta, mennyire állnak készen a nagyobb feladatokra is, és hogy élvezi a helyzetet, hogy ebben az időszakban már minden egyes mérkőzés fontos.

Szoboszlai Dominik megint igyekszik egyre jobb formába lendülni

Fotó: AFP

Szoboszlai Dominik elégedett a Liverpool pillanatnyi helyzetével, míg neki még kell néhány meccs, hogy formába lendüljön.
Ez a helyzet nagyon jó
A Liverpoolnak most nagyon megy és Szoboszlai Dominik élvezi ezt.
Ahogy arról csütörtökön este beszámoltunk, a Liverpool 6-1-re kiütötte a vendég Sparta Prahát, így óriási fölénnyel, összesítésben 10-2-vel jutott a legjobb nyolc közé az Európa-ligában. Szoboszlai gólt lőtt és asszisztot is jegyzet a cseh csapattal vívott visszavágón – még fontosabb, hogy végigjátszotta a mérkőzést. A március 15-én tartott sorsoláson kiderült, hogy az Atalanta lesz a Pool ellenfele az El-negyeddöntőben.
Pénteken a menedzser, Jürgen Klopp és a duplázó Cody Gakpo mellett a magyar válogatott csapatkapitánya is nyilatkozott a Liverpool hivatalos podcastjában, onnan idézzük a 23 éves klasszis mondandóját.
picture

Szoboszlai Dominik (balról a második) és csapattársai ünneplik az egyik gólt a hatból

Fotó: AFP

Először a Spartával vívott El-párharcról mesélt a Pool 8-asa:
"Nem foglalkoztunk azzal, hogy milyen eredményt értünk el múlt héten, új meccsként tekintettünk a visszavágóra, ahol szintén nyernünk kell. Úgy gondolom, megmutattuk, mennyire állunk készen. Úgy jöhetett hozzánk vendégségbe az ellenfél, hogy megpróbálja élvezni a meccset és csináljon valami különlegeset, de elég hamar megmutattuk, hogy erre nem lesz lehetősége. Gyorsan szereztünk négy gólt, és a második félidőre is úgy jöttünk ki, hogy megmutassuk: készen állunk és van energiánk."
A saját állapotáról is beszámolt Szoboszlai, aki egyre inkább formába lendül szezonbeli második sérülése után.
"Őszintén szólva korábban fittebb voltam, de idővel egyre jobban visszanyerem majd azt a formát, amelyben előzőleg voltam, ehhez viszont kell még néhány mérkőzés."
Arra is kitért, hogy első, január eleji sérülését követően talán túl gyorsan tért vissza, így az egyesületnél most változtattak comeback módján és időpontján.
"Az első sérülésem után talán túlságosan hamar tértem vissza. Tanultunk ebből, ezúttal nem siettünk, teljesen egészségesen szerettem volna újra pályára lépni. Most már tényleg készen állok.”
picture

Itt sem voltak szomorúak Szoboszlaiék

Fotó: AFP

Arról is beszélt, hogy mennyire izgalmas, hogy ebben az időszakban minden meccs kiemelten fontos a Liverpool számára.
"Sem nekünk, sem a szurkolóknak nem unalmas. Kemény, de minden versenysorozatra készen kell állnunk, hogy versenyben legyünk a trófeákért, ezért futballozunk mindannyian.”
Vasárnap az FA-kupa negyeddöntőjében a Manchester United vár a Liverpoolra – idegenben. Szoboszlai Dominik visszautalt a két csapat decemberi, egymás elleni bajnokijára, amely 0-0-ra végződött az Anfielden, pedig szinte egykapuzott Klopp legénysége (34-6 volt a kapura lövési arány).
"0-0-t játszottunk, pedig úgy emlékszem, volt vagy 35 kapura lövésünk. Most már gólt kell szereznünk ellenük."

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés