Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kikapott a Liverpool Toulouse-ban, egy 97. perces VAR-döntés pecsételte meg Szoboszlaiék sorsát

Eurosport Magyarország

Frissítve 09/11/2023 - 22:07 GMT+1

Az első három mérkőzését megnyerő Liverpool FC 3-2-es vereséget szenvedett Toulouse-ban a labdarúgó Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójában, csütörtökön.

Az első három mérkőzését megnyerő Liverpool FC 3-2-es vereséget szenvedett Toulouse-ban a labdarúgó Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójában, csütörtökön.

Fotó: Getty Images

Az első félidőben szinte végig az angol csapat támadott, jórészt birtokolta a labdát, a sok passzal azonban nem ment semmire a szervezetten védekező hazaiakkal szemben, akik a játékrész hajrájához közeledve egyetlen komolyabb helyzetükből, liverpooli labdavesztést kihasználva szereztek vezetést.
A korábbiakhoz hasonlóan a Premier League-mérkőzésekhez képest alaposan felforgatva küldte pályára együttesét Jürgen Klopp vezetőedző, több alapember - köztük Szoboszlai Dominik - hiányzott a kezdőtizenegyből.
A szünetben aztán már változtatott a német tréner, a magyar középpályás, Mohamed Salah és Trent Alaxander-Arnold is beállt a második félidőre. Nem tudott azonban felpörögni a vendégcsapat, sőt a hazaiak bő húsz perc alatt további háromszor a kapuba találtak, igaz, kétszer szabálytalan körülmények között. Kétgólos hazai vezetés után a toulouse-iak összehoztak egyet a liverpoolnak is, de ezután ismét növelték előnyüket.
A hajrában megint szépített a Liverpool, majd a 97. percben úgy tűnt, egyenlíteni is tud, de videózás után érvénytelenítette a találatot a bíró, mert az akció kezdeténél Alexis Mac Allister karjára pattant a labda.
A két csapat két héttel ezelőtti meccsét a Liverpool nyerte otthon 5-1-re.
A szintén magyar válogatott Bolla Bendegúz csapata, a svájci Servette két hete a Sheriff Tiraspol otthonában megszerezte első pontját az EL-szezonban, most pedig az első győzelme is összejött.
Bolla végigjátszotta a mérkőzést, amelyen az elején esett öngóllal sokáig a vendégek vezettek. A hazaiak a hajrában fordítottak, a moldovaiaktól pedig a ráadásban két játékost is kiállítottak.
A H csoportban a Leverkusen a negyedik győzelmét aratta, ezzel továbbjutott.
Az Európa-ligában a csoportok győztesei bejutnak a nyolcaddöntőbe, a másodikok pedig a Bajnokok Ligája csoportharmadikjaival csapnak majd össze a legjobb 16 közé kerülésért. A kvartettek harmadik helyezettjei átkerülnek a Konferencia-liga kieséses szakaszába.
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés