Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Őket is figyelhetjük csütörtökönként a Fradi és Szoboszlai mellett

Rizmayer Bence

Frissítve 21/09/2023 - 17:18 GMT+2

Az Európa-ligában több magyar játékosnak is lehet szorítani, nem csak a Szoboszlai Dominikkel fémjelzett Liverpoolnak. Szerdán már megkezdődött a Konferencia-liga 2023-24-es csoportkörének küzdelme, hiszen a Lille hazai környezetben legyőzte a szlovén Olimpija Ljubljana együttesét 2-0-ra. A harmadik számú európai sorozatban a Ferencváros fogja hazai részen vinni a fókuszt.

Sallai Roland

Fotó: Getty Images

Az előző idénnyel ellentétben, viszont csak a magyar bajnoknál szerepelnek majd magyar játékosok. A selejtező utolsó körében elbukott a Sepsi OSK - melyben Varga Roland, illetve Kecskés Ákos futballozik -, valamint a magyar érdekeltségű El-csapatok kiharcolták a csoportkörös szereplést az Európa-ligában.
Ellenben tehát a Konferencia-ligával, az El-ben több magyar játékosnak is lehet szorítani. Természetesen kiemelt figyelem fogja övezni a Liverpoolt, hiszen Szoboszlai Dominik ott van az angolok keretében. Az ugyanakkor garantálható, hogy Jürgen Klopp limitálni fogja a magyar középpályás játékperceit, mivel a bajnokságban eddig minden találkozót végigjátszott Szoboszlai.
Az A csoportban két magyar futballista fog szerepelni reményeink szerint. A Freiburg Sallai Rolanddal a soraiban, míg a szerb bajnokságban szereplő Topolyai SC Sós Bencével kezdi meg az El-t. Előbbi szinte biztosan sok játéklehetőséget fog kapni, a Freiburg alapemberének számít Sallai, s talán nem annyira másodlagos az európai szereplés a németeknek, mint a Liverpoolnak. Sós Bence sajnos nem tudott eddig meghatározó tagja lenni a Topolyának, azonban az Európa-liga remek lehetőséget adhat neki.
Sajnos Kleinheisler László megsérült a nyár végén, így csapatának El-keretéből kimaradt. A Panathinaikosz nem került könnyű csoportba, hiszen a korábbi győztes Villarreal, a francia ligában előző idényt remekül záró Rennes, valamint a Maccabi Haifa mellett kell megküzdeni a továbbjutásért.
Ugyanakkor a nyár végén klubot váltó Bolla Bendegúz csapata, a svájci Servette számít a magyar válogatott jobbhátvédre. Bolláék számára még a továbbjutás sem lehetetlen küldetés, hiszen a kvartettből kiemelkedő AS Roma mellett, a Slavia Praha és a Sheriff Tiraspol kapott besorolást.
Összesítve: négy magyar játékos az El-ben, illetve egy magyar csapat a Konferencia-ligában. Egy biztos, a csütörtöki napon mindig lesz valakiért izgulni a hazai futball berkein belül.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés