Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Az El-elődöntőben is folytatódott a Leverkusen hihetetlen veretlenségi sorozata

Eurosport Magyarország

Publikálva 03/05/2024 - 09:54 GMT+2

Európa-liga - Idénybeli 47. tétmérkőzését sem veszítette el a már német bajnok Bayer Leverkusen, amely a labdarúgó Európa-liga elődöntőjének csütörtöki első összecsapásán 2-0-ra nyert a tavaly finalista AS Roma vendégeként.

Florian Wirtz

Fotó: SID

Rómában is folytatódott a Leverkusen menetelése
Xabi Alonso vezetőedző együttese így kifejezetten kedvező helyzetből várja a visszavágót, az olasz fővárosban ugyanis Florian Wirtz és Robert Andrich góljaival nyert úgy, hogy vendéglátó riválisának mindössze nyolc kapura lövést engedélyezett, ezek közül pedig csak két próbálkozás találta el a németek kapuját.
A kirobbanó formában futballozó Leverkusen így esélyeshez méltón hozta a Roma elleni első meccset, az olasz együttesnek pedig nehéz dolga lesz, hogy sorozatban harmadszor is fináléba kerüljön az európai kupaporondon. A rómaiak két éve megnyerték a Konferencia-ligát, míg tavaly elveszítették az EL-döntőt a budapesti Puskás Arénában.
A másik elődöntős párharc első felvonásán a jó formában lévő Atalanta 1-1-es döntetlent játszott az Olympique Marseille otthonában. Az előző körben a Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Liverpoolt búcsúztató és az Olasz Kupában döntős bergamóiak egymás után negyedik tétmeccsükön maradtak veretlenek - a legutóbbi hármat megnyerték -, és jó helyzetben vannak a továbbjutást illetően.
A visszavágókat egy hét múlva játsszák.
Európa-liga, elődöntő, 1. mérkőzések:
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés