Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Van még valaki?! - Példátlan sérüléshullám a Ferencvárosnál

Tokics Tamás

Frissítve 02/03/2023 - 15:03 GMT+1

A Bayer Leverkusen elleni Európa-liga nyolcaddöntő során nem léphet pályára a Fradi első számú középhátvédje Samy Mmaee, de a marokkói játékos sérülése csak a jéghegy csúcsa.

Van még valaki?! - Példátlan sérüléshullám a Ferencvárosnál Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Fotó: MTI

A hétvégi Debrecen elleni bajnoki mérkőzésen dőlt ki a sorból Samy Mmaee, akit Dorian Babunski faultolt a mérkőzés első félidejében. A marokkói hátvéd sérülése annyira komoly, hogy nagy valószínűséggel nem játszhat a Leverkusen elleni Európa-liga találkozókon. Stanislav Cherchesov keze alaposan meg van kötve, hiszen rövid idő leforgása alatt sokadik kulcsemberét veszítette el az orosz vezetőedző, így lehetőségei alaposan le vannak korlátozva az El-nyolcaddöntő előtt. A védelemből Adnan Kovacevic már korábban kidőlt, így két általa leginkább preferált belső védőjét veszítette el Cherchesov, ez a levegőben, és földön történő védekező párharcokban érzékenyen érinti a Fradit. Továbbá Pászka Lóránd is összeszedett egy kisebb sérülést, bár a legfrissebb információk alapján neki nem kell kihagynia a párharcot.
A középpályán Aissa Laidouni eladása miatt duplaszűró pozícióban csak Muhamed Besic, Vécsei Bálint, valamint Anderson Esiti maradt az El-keretben, a bosnyák játékos térdsérülés miatt dőlt ki hosszabb időre - talán ő hiányozhat legjobban az FTC-ből -, míg a magyar válogatott középpályás sem áll valószínűleg Cherchesov rendelkezésére. A támadók közül sem Tokmac Nguen, sem Owusu Kwabena nem fog rendelkezésre állni, bár ezen a téren majdhogynem minőségi mélység áll rendelkezésre a Ferencvárosnál. A rengeteg sérülést Orosz Pál vezérigazgató sem hagyta szó nélkül, szerinte nem véletlen a sok sérült, és az ezekhez vezető szituációkat érdemes lenne a VAR-on visszanézni.
Mégis hogyan néz majd ki a Fradi jövő csütörtöki kezdője? Cherchesov a sok sérülés miatt át kell gondolja, hogy ragaszkodik-e a 4-2-3-1-es hadrendjéhez, vagy ezt felforgatja egy 3-5-2-vel, melyet utoljára a Paks elleni Magyar Kupa-döntő során alkalmazott. Azt nehéz elképzelni, hogy nem Dibusz Dénes fogja védeni a kaput, előtte egy Civic-Knoester-Abena-Botka négyes szerepelhet, de ez hordoz magában variációs lehetőséget, hiszen Botka képes a védelem tengelyében játszani, ebben az esetben Wingo lenne a jobbhátvéd. Amennyiben 3 belső védővel menne neki a Leverkusennek Cherchesov, a Knoester-Abena-Botka szcenárió a legvalószínűbb, Civiccsel (vagy a felépülő Pászkával), és Wingóval szárnyvédő pozícióban.
Mivel jelenleg nincsen csak egy épen maradt hatos poszton bevethető játékosa Anderson Esitin kívül - itt még esetleg bevethető lett volna Samy Mmaee - mellette Kristoffer Zachariassen játszhat, ha ragaszkodik a sztenderd 4-2-3-1-es formációhoz. A középpályán még Marquinhos, esetlen a Debrecen ellen remekül futballozó Baden Frederiksen kerülhet számításba. A Leverkusen nagyon erős átmenetekben, így egy ilyen profilokra épülő középpályán lehet szerencsésebb Esitit a két középpályás mögé rendelni - újabb pont a 3-5-2 mellett, mert így az első vonal után tudja fogadni a labdás játékost.
A támadók kiléte nagyban függ attól, hogy mit választ Cherchesov. Ha bevállalja Zachariassent duplaszűrőben, akkor Marquinhos, és Traoré indulhat szélről, míg Ryan Mmaee mögött Baden Frederiksen lehet visszavont szerepkörben. Ha nem, akkor csak három játékos fog kezdeni jövő csütörtökön Leverkusenben - amennyiben Marquinhos nem szárnyvédő lesz, amire láttunk már próbálkozást korábban.
A Ferencváros március 9-én idegenben kezd a Leverkusen ellen, a visszavágót március 16-án este 21 órától rendezik a Puskás Ferenc Arénában.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés