A Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot is soraiban tudó lipcsei klub számára bő másfél héttel ezelőtt a második számú európai kupa lehetséges elhódítása inkább egyfajta jutalomnak tűnt a szezon végére, most azonban kis túlzással az idény legfontosabb feladatává vált. Mégpedig azért, mert a Leipzig két vereséget is elszenvedett a Bundesligában, és két fordulóval a vége előtt csak az ötödik helyen áll, azaz jelenleg nincs Bajnokok Ligája-szereplést érő pozícióban, viszont az El megnyerése ezt garantálná számára.
https://i.eurosport.com/2022/04/29/3363632.jpg
A német együttes története során először juthat be nemzetközi sorozat döntőjébe, ám az előny ellenére is minden bizonnyal nehéz dolga lesz, hiszen a skót bajnok Rangers legendás otthonában, az Ibroxban lép pályára azt követően, hogy az első mérkőzésen hazai pályán 1-0-ra nyert.
UEFA Nations League
Szoboszlai: az olaszok ellen is úgy fogunk pályára lépni, hogy szeretnénk megnyerni a mérkőzést
04/06/2022 20:11
"Nem félelemmel, hanem boldogsággal várjuk a találkozót. Óriási öröm egy ilyen stadionban pályára lépni. Az Ibrox egy különleges hely, boldogok vagyunk, hogy ott játszhatunk" - fogalmazott Domenico Tedesco, a lipcseiek vezetőedzője, akinek csapata még nem szerepelt európai kupafináléban.
https://i.eurosport.com/2022/04/29/3363639.jpg
A hazai pálya előnyében bízik a Rangers szakvezetője, Giovanni van Bronckhorst, aki szerint tanítványai jól futballoztak az első találkozón, amelyet mindössze egy távoli lövés döntött el.
A Rangers története során 27 olyan európai kupapárharcot vívott, amelynek első mérkőzését idegenben elveszítette, ezek közül 21-et elveszített. A Leipzignek ezzel szemben csak négy olyan párharca volt a nemzetközi porondon, amikor az első meccset otthon megnyerte, ezekből pedig háromszor a továbbjutást is ünnepelhette.
A másik ágon a Frankfurtnak valamivel előnyösebb a helyzete, ugyanis a West Ham United elleni párharc első mérkőzésén idegenben aratott 2-1-es győzelmet, csütörtökön pedig hazai környezetben 50 ezer fanatikus előtt biztosíthatja helyét a május 18-án Sevillában sorra kerülő döntőben.
Forrás: MTI
UEFA Nations League
Szoboszlai büntetőjével, 60 év után először verte meg a magyar válogatott Angliát
04/06/2022 18:04
Bundesliga
A 93. percben lőtték BL-főtáblára a Lipcsét a magyar srácok
14/05/2022 16:19