Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Cazorla: Remélem, hogy aki továbbjut, meg is nyeri az EL-t

Minich Réka

Frissítve 07/05/2021 - 13:14 GMT+2

Az Európa-liga elődöntője előtt a korábbi Arsenal-és Villarreal-kedvenc, Santi Cazorla nyilatkozott a csapatokról.

Santi Cazorla a második villareali korszakában

Fotó: Getty Images

Az Európa-liga elődöntőjének visszavágóját a Villarreal várhatja előnyből, de az Arsenalnak minden esélye megvan a fordításra hazai pályán. Az UEFA hivatalos honlapján a korábban mindkét klubban megforduló Santi Cazorlával jelent meg interjú.

"Mindkét csapathoz nagyon szép emlékek kötnek, így nem tudok köztük választani. Az lenne a legjobb, ha már a döntőt játszanák, de azt remélem a legjobban, hogy aki továbbjut, az a döntőt is megnyeri. Nagyon fogom sajnálni a kiesőt, az biztos."

A korai évek sárgában

"A Villarrealnak köszönhetően lettem komoly focista. 18 éves srácként bíztak bennem és megadták a lehetőséget az első osztályban, amiért mindig hálás leszek a csapatnak és főleg Fernando Riog elnöknek. Az elnök a legjobb ember, akivel a labdarúgás kapcsán találkozhattam. A Villarreal egy kis klub, családias a hangulat, az elnök pedig mindenkivel nagyon barátságos. Az, hogy egy kis, 50.000-es város csapatát a világelitbe juttatta, elképesztően nagy teljesítmény."

A Villarreal BL-menetelése 2006-ból

Csodálatos évünk volt. Akkoriban még nagyon fiatal voltam, de óriási élmény volt a legjobb 8 között az Inter ellen továbbmenni. Olyan játékosaik voltak, mint Figo, Adriano vagy Zlatan. Az elődöntőben pont az Arsenal ellen estünk ki végül és én csak a kispadon voltam. Nagyon nehéz volt megélni, ahogy szinte az utolsó percben Riquelme kihagyta a tizenegyesét. Ha berúgja döntősök vagyunk, és a kispadon már kicsit előre ünnepeltünk. A másik oldala az idényünknek viszont nagyon pozitív volt. Az Arsenal számomra egy olyan csapat volt, amire mindig felnéztem. Sok meccsüket megnéztem, Henry, Pires, Bergkamp vagy Ljungberg igazi példaképeim voltak. Nagyon jó csapatuk volt és élmény volt őket nézni. Már akkor arról álmodtam, hogy egyszer az Arsenalban játszhatok."

A Villarreal és az elődöntők

"Már jópárszor ott voltunk a döntő kapujában. 2011-ben a Porto ellen kiesni nagyon fájdalmas volt. Az első meccs első félidejében még vezettünk is Portugáliában, de aztán 5-1-re kaptunk ki. 2016-ban megint vezettünk a Liverpool ellen, de aztán az Anfielden esélyünk sem volt. Azóta a Villarreal még több rutint szerzett az európai kupákban, már tényleg kijárna nekik egy döntő. Nekem szerencsére megadatott, hogy döntőt játszhassak az Arsenal és a válogatott színeiben is, és tényleg remek érzés; a meccs előtt az adrenalin, a szurkolók extázisa és az érzés, hogy mennyire közel van egy kupagyőzelem. Pont itt az ideje, hogy a Villarreal is megtapasztalhassa."

Gerard Moreno

"Jelenleg a legjobb spanyol csatár és ezt nem csak a góljai miatt mondom. Nem csak azt kell nézni, amit a tizenhatoson belül művel, hiszen a kaputól távolabb is nagyon jó. Ő tényleg képes meccseket eldönteni, nem kell sok hely egy gólhoz. A karrierje csúcspontján van és tele van önbizalommal is. Nagyon nyugodt srác, viszont az öltözőben is komoly szerepe van."

Arsenal

"Nem is tudom már, mióta nem nyertek nemzetközi kupát, de 2006-ban nagyon közel jártak hozzá, vagy 2019-ben a Chelsea ellen. Most már lassan muszáj valamit nyernie egy ekkora klubnak Európában is. Meg kell mutatniuk, hogy az Arsenal egy nagy klub. Ahhoz, hogy ezt be is bizonyítsák, meg kell nyerniük az Európa-ligát."

Mikel Arteta

"Hiszek benne, hogy Mikel a megfelelő ember, akivel fejlődhet az Arsenal. Nagyon nehéz dolga van, hiszen Wenger nagy űrt hagyott maga után. Az egész klubnak alkalmazkodnia kell egy teljesen más kultúrához a pályán és azon kívül is. Mikelnek határozott elképzelései vannak, hogy mit akar látni a csapatától. Tavaly megnyerték az FA-kupát, idén pedig már elődöntősök az Európa-ligában. Nem igazán tudnak egyenletesen jól teljesíteni, de ha kap elég időt, akkor biztos vagyok benne, hogy meg tudja mutatni, mire képes az Arsenallal. Nagyon jóban vagyunk a mai napig, és bármi jó történik vele, annak nagyon tudok örülni. A mai napig Ágyúsnak tartom magam."

Cazorla, az Ágyús

"Legjobban a Premier League-et élveztem. Kéthetente az Arsenal stadionjában pályára lépni csodálatos érzés volt számomra. A szurkolók is fantasztikusak voltak, a mai napig hiányzik ez az érzés. Nem tudom, hogy miért szerettek ennyire, hiszen csak azt tettem, amit mindenhol; csak jó teljesítménnyel akartam segíteni a csapatomat. Az, hogy ezért ennyi szeretet kaptam tőlük felbecsülhetetlen. Sosem fogom nekik elfelejteni, ezért tartom magam a mai napig Ágyúsnak."
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés