Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Sima győzelemmel kezdte az Eb-selejtezőt a magyar válogatott Bulgária ellen

Eurosport Magyarország

Frissítve 27/03/2023 - 22:56 GMT+2

Magyarország 3-0-ra legyőzte Bulgáriát a Puskás Arénában a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezősorozat G csoportjában.

Szoboszlai Dominik, miután gólt szerzett a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők G csoportjában játszott Magyarország-Bulgária mérkőzésen a Puskás Arénában 2023. március 27-én. Mellette Vécsei Bálint és Sallai Roland.

Fotó: MTI

A találkozó hetedik percében Vécsei Bálint szerezte meg a vezetést a mieinknek egy kipattanó után.
A folytatásban Ádám Martin blokkolt lövése okozott meleg pillanatokat a vendégeknek a 13. percben, de ebből még nem lett újabb találat. Nem úgy a 26. percben, amikor Szoboszlai Dominik ragasztott a bal felső sarokba egy káprázatos szabadrúgásgólt. Még az első félidő lefújása előtt Marco Rossi csapata harmadszor is betalált: Ádám Martin értékesített egy lecsorgó labdát a tizenhatoson belülről.
Rögtön a második félidő elején Sallai Roland veszélyeztetett, de Naumov szögletre mentett. Egy kiugrás után az 58. percben ismét a Freiburg légiósa tört kapura, ám a háló ezúttal is érintetlen maradt. Az első igazán komoly bolgár lehetőségre kicsivel több mint 60 percet kellett várni, ám a magyar védelem Dibusszal az élen állta a sarat.
Az utolsó fél órában Bulgária is nyomás alá tudta helyezni a magyar kaput párszor, gólt azonban nem tudott lőni. Nego a lefújás előtti percekben centikre volt a negyedik magyar góltól, de végül a bolgár védelem a gólvonalról mentett, így az eredmény nem változott már a lefújásig.
A magyarok napra pontosan negyven év után kezdték ismét győzelemmel az Eb-selejtezőket, illetve hazai pályán 48 esztendő után múlták felül újra Bulgáriát.
Magyarország legközelebb június 17-én Montenegróval találkozik idegenben az Eb-selejtező keretein belül, a bolgár válogatott pedig Litvániába utazik.
Eredmény - Európa-bajnoki selejtezősorozat, G csoport:
  • Magyarország - Bulgária 3-0 (3-0)
részben MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés