Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A PSG a Milant, a Dortmund a Newcastle-t győzte le, a Porto mesterhármassal fordított

Eurosport Magyarország

Frissítve 25/10/2023 - 23:42 GMT+2

A Paris Saint-Germain 3-0-ra legyőzte a vendég AC Milant, míg a Borussia Dortmund 1-0-ra nyert a Newcastle United otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája főtáblás küzdelmeinek szerda esti harmadik fordulós mérkőzésein.

PSG - AC Milan 3:0

Fotó: AFP

A sorsolás után legnehezebbnek tűnő F csoportban így nyílt maradt a küzdelem a nyolcaddöntőbe jutást jelentő első két helyért, igaz, a Paris Saint-Germain a mostani diadallal kedvező helyzetbe került. A Milannak nem sikerült felvennie a tempót és a ritmust szinte az egész meccs során, a hazaiak pedig a világbajnok francia csatár Kylian Mbappé, valamint a vb-ezüstérmes Randal Kolo Muani és a dél-koreai Li Kang In találataival magabiztos diadalt arattak.
A Dortmund az első félidő végén szerezte meg a vezetést az előzetesen esélyesebbnek tartott Newcastle vendégeként, és ezt az egygólos előnyt aztán óriási küzdelemben meg is őrizte a lefújásig. A házigazda angol együttes végig küzdött, de erőltetettnek tűntek a támadásai, és ha adódott is a játékosok előtt egy-egy nagy lehetőség, vagy a kapufát találták el, vagy a németek kapusa hárított.
Az E csoportban a mérkőzést emberhátrányban befejező Atlético Madrid nagy küzdelemben játszott 2-2-es döntetlent Glasgow-ban a Celtickel, míg a G csoportban a címvédő Manchester City gól nélküli első félidő után 3-1-re győzött a svájci Young Boys otthonában. Az angol csapatban Erling Haaland duplázott, a City pedig hibátlan mérleggel áll a négyes élén és a következő fordulóban már be is biztosíthatja a legjobb 16 közé kerülését.
Ugyancsak a G jelű négyesben a magyar válogatott védő Willi Orbánt sérülése miatt nélkülöző, a kapus Gulácsi Pétert pedig a kispadra ültető RB Leipzig 3-1-re verte a vendég Crvena zvezdát.
A H csoportban az FC Porto a szünetben még egygólos hátrányban volt, aztán viszont a brazil Evanilson mesterhármasának is köszönhetően fordított és végül sima, 4-1-es sikert aratott a belga Antwerp vendégeként.
Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló:
E csoport:
  • Celtic Glasgow (skót)-Atlético Madrid (spanyol) 2-2 (2-1)
A csoport állása: 1. Feyenoord 6 pont, 2. Atlético Madrid 5, 3. Lazio 4, 4. Celtic 1
F csoport:
  • Paris Saint-Germain (francia) - AC Milan (olasz) 3-0 (1-0)
  • Newcastle United (angol)-Borussia Dortmund (német) 0-1 (0-1)
A csoport állása: 1. Paris Saint-Germain 6 pont, 2. Borussia Dortmund 4 (1-2), 3. Newcastle United 4 (4-2), 4. AC Milan 2
G csoport:
  • RB Leipzig (német)-Crvena zvezda (szerb) 2-1 (1-0)
  • Young Boys (svájci)-Manchester City (angol) 1-3 (0-0)
A csoport állása: 1. Manchester City 9 pont, 2. RB Leipzig 6, 3. Young Boys 1 (4-8), 4. Crvena Zvezda 1 (4-8)
H csoport:
  • Royal Antwerp (belga)-FC Porto (portugál) 1-4 (1-0)
A csoport állása: 1. FC Barcelona 9 pont, 2. FC Porto 6, 3. Sahtar Donyeck 3, 4. Royal Antwerp 0
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása