Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kane több energiát és önbizalmat vár a zsinórban két vereséget szenvedő Bayern játékosaitól

Takács Márton

Frissítve 15/02/2024 - 18:41 GMT+1

Harry Kane szerint a Bayern Münchennek több energiával és önbizalommal kell játszania, miután a Lazio elleni 1-0-s Bajnokok Ligája-vereséggel igen nehéz hetet produkáltak a németek. A Bayern szombaton a Bayer Leverkusentől 3-0-ra kapott ki a Bundesliga rangadóján. Kane-t most az a veszély fenyegeti, mint amit a Tottenhamnél élt át mindig, hogy első szezonjában nem nyer trófeát a Bayernnél.

Főhet Harry Kane és a Bayern München többi játékosának a feje

Fotó: AFP

Harry Kane szerint még semmi sincs veszve, a Bayern München a német bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is a csúcsra érhet.
Harry Kane megkongatta a müncheni vészharangokat.
A Bayern előbb szombaton simán kikapott 3-0-ra a Xabi Alonso irányításával még mindig veretlen Bayer Leverkusen otthonában a Bundesliga szuperrangadóján, majd szerdán a Lazio nyert 1-0-ra a Bajnokok Ligájában Thomas Tuchel csapata ellen.
A római vereség csak tovább növelte a nyomást a bajba jutott Tuchelen és a müncheni játékosokon. Főleg, hogy a Leverkusennel és a Lazióval szemben csődöt mondott a németek támadójátéka. A két meccsen összesen 26 kapura lövéssel próbálkoztak, de ezek közül csupán egy (!) találta el azt, még szombaton.
Ott van soraikban a világ egyik, ha nem a legjobb középcsatára, Kane, de most még ő is kevés volt az üdvösséghez, ha egyszerűen levédekezik őt, vagy nem kap jó labdákat.
"Elég kemény hetünk van” - mondta Kane a TNT Sportsnak.
picture

Kane nem fogja feladni

Fotó: AFP

"Úgy gondolom, hogy a szerdai meccset az első félidőben jól kezdtük, volt néhány tiszta lehetőségünk, nekem is volt egy, Jamalnak [Musiala] is volt egy, és az ilyen meccseken ezek nagy pillanatok, de nem tudtuk kihasználni őket, a második félidő pedig csalódást okozott.
Kevesebb energiával, kevesebb önbizalommal léptünk pályára, túl sok labdát adtunk el, és végül megbüntettek minket. Ha egyszer 10 emberre fogyatkozik egy csapat, mindig nehéz visszatalálni a meccsbe.
Úgy vélem, hogy magunkban kell megtalálnunk az okokat. Több energiával és önbizalommal kell játszanunk. Még mindig versenyben vagyunk a Bundesligában, még mindig versenyben vagyunk a BL-ben, mert ennek a párharcnak még jön a visszavágója a saját stadionunkban. Tovább kell küzdenünk, előre kell néznünk, és meg kell próbálnunk megfordítani a lendületünket.” – nyilatkozta határozottan Kane.
picture

Nehéz tavasz vár Kane-re és a Bayernre

Fotó: AFP

Kane annak a reményében is igazolt a nyáron a Tottenhamtől a Bayermn Münchenhez, hogy ne csak a semmibe lövöldözze húszasával a gólokat minden idényben, hanem hogy az angol válogatott csapatkapitánya végre trófeát nyerjen.
Annak ellenére, hogy a 30 éves játékos ebben a szezonban 29 mérkőzésen már 28 alkalommal volt eredményes, most már fennáll a veszélye annak, hogy első németországi szezonjában nem sikerül kupát szereznie.
A Bayern az elmúlt 11 szezonban megnyerte a Bundesligát, de per pillanat öt pont a hátránya a tabella élén a Leverkusen mögött. Novemberben a Német Kupában már alulmaradt a csapat a harmadosztályú Saarbruckennel szemben.
picture

Harry Kane mutatja a helyes irányt

Fotó: AFP

Kane azonban továbbra is bízik abban, hogy a Bayern meg tudja fordítani a szezonját, hiszen még sok mindenért kell küzdenie.
"Nagy meccsek, nagy dolgok várnak még ránk, amelyekért még küzdenünk kell. Még nem estünk ki a BL-ből sem. Soha nem adjuk fel, és csak meg kell fordítanunk a párharcot.
Egy meccs vagy csak egy szikra sokat változtathat a futballban, és meg kell próbálnunk megtalálni ezt, ezért együtt fogunk nyomulni. Az edzéseken és a hétvégi meccsen is hajtani fogjuk egymást, és megpróbáljuk megtalálni.”
via eurosport.com

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés