Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Xavi a csapata gólhelyzeteit siratta, Lewandowski lábában maradt a Bayern-verés

Németh Dániel

Frissítve 14/09/2022 - 15:04 GMT+2

A Bajnokok Ligája keddi rangadóján a Bayern München 2-0-ra legyőzte a Barcelonát, tovább folytatva ezzel a katalánok elleni remek sorozatát. A meccs képe azonban a Barcelona számára is biztató volt, az első félidőben – főleg Robert Lewandowski révén – rengeteg lehetőséget dolgoztak ki, ám mindezek ellenére nem sikerült bevenni Manuel Neuer kapuját.

Robert Lewandowski

Fotó: AFP

A hatékonyság döntött a Bayern München – Barcelona mérkőzésen, a Liverpool pedig fontos győzelemmel reagált a nápolyi szétesésre.

Xavi bosszankodik, ami érthető

A katalánok a közelmúltban belenéztek néhány nagy pofonba a Bayern München ellen – elég csak a 2020-as 8-2-re gondolni – ennek az idénynek azonban megerősített kerettel, hatalmas célokkal vágtak neki. Nem utolsósorban sikerült megszerezniük a bajoroktól Robert Lewandowskit, aki nagyszerűen kezdte a barcelonai pályafutását, és az egymás elleni mérkőzésen is főszereplő volt.
A lengyel támadó az első félidőben akár egymaga is eldönthette volna a meccset, többször próbálkozott lövéssel, mint a Bayern-játékosok összesen. Szünetben 0.54-es xG-vel állt, ebből egy jobb napon összehozott volna legalább egy találatot, ezúttal viszont nem született gól a helyzeteiből, ami a második játékrészben visszaütött a Barcelonának.
„Hat vagy hét nagy gólhelyzetünk volt, de mindet kihagytuk, míg a Bayern értékesítette a sajátjait. Remekül küzdöttünk, remekül játszottunk, és amennyiben gólt is szerzünk, egészen máshogy alakult volna a találkozó. De hát ez a Bajnokok Ligája: harcolnod kell, egyúttal elkerülni azokat a hibákat, amiket például a szögletnél vétettünk, és amivel 1-0-ra elhúztak.”
picture

Xavi

Fotó: Getty Images

„A vereség visszalépés, de még mindig a csoportban vagyunk. Azzal a szándékkal és akarattal jöttünk, hogy megnyerjük ezt a meccset. Tanulni fogunk a hibáinkból. Mindent figyelembe véve jó meccset játszottunk, aminek nem csak a döntetlenhez, de akár a győzelemhez is elegendőnek kellett volna lennie” bosszankodott egy sort Xavi a meccset követően.
Julian Nagelsmann a második félidőt egyből egy cserével indította, Marcel Sabitzer helyére Leon Goretzkát küldte be, akivel valamelyest feljavult a bajorok játéka. A német válogatott középpályás a gólból is kivette a részét, az ő életerős lövését követően harcolta ki a Bayern azt a szögletet, amiből végül Lucas Hernandez eredményes volt.
A szünetben eszközölt változtatások és a korai gól összességében megtették a hatásukat, a második félidő már lényegesen jobban nézett ki hazai szempontból, Leroy Sané találatával sikerült megduplázni az előnyt. Ez maradt a végeredmény is, amivel egy kifejezetten fontos győzelmet szerzett meg a Bayern a Bajnokok Ligája halálcsoportjában.

Hozta a kötelezőt az Inter

„Nagyon boldogok vagyunk, mert tudtuk, hogy nem szabad lebecsülni az ellenfelünket, elvégre korábban egyetlen olasz csapat sem győzött Plzeňben” értékelt elégedetten Simone Inzaghi, a csoport másik mérkőzését követően. „Jól teljesítettek a fiúk, koncentráltak maradtak. Nehéz szezonkezdetre számítottunk, különösen a sérülések miatt, de a csapat erőnléte fejlődni fog.”
Ha történelmi sikerről azért nem is beszélhetünk, az Inter hozta a kötelezőt azzal, hogy 2-0-ra legyőzte a Viktoria Plzeňt, megszerezve a három pontot. Ez pedig kulcsfontosságú volt abból a szempontból, hogy reális esélye maradjon a továbbjutásra abban a négyesben, amelyben a Bayern Münchent és a Barcelonát kellene legyűrni.
Az eddigiek alapján a Bayern és a Barcelona továbbjutása ígérkezik papírformának, Inzaghi azonban bizakodó lehet Marcelo Brozović javuló formáját látva, a válogatott szünet után pedig már Romelu Lukakura is számíthat. Nem mintha a helyén játszó Edin Džeko teljesítményével ne lehetne maradéktalanul elégedett: a bosnyák góllal és gólpasszal járult hozzá a győzelemhez.

Javított a Liverpool, de Klopp nem akar hátradőlni

Múlt héten hatalmas pofonba nézett be a Liverpool, amely 4-1 arányban kikapott az idényt remek formában kezdő Napolitól. A tavalyi döntős finoman szólva is hullámzó formában kezdte a szezont, ez a vereség azonban súlyosabb problémákra világított rá, amire Jürgen Kloppnak gyorsan kellett reagálnia – és ez a visszatérőkre támaszkodva sikerült is.
Thiago Alcantara a sérülése óta először kapott kezdőként lehetőséget a Liverpoolban, a védelem tengelyébe visszakerült Joël Matip, míg a támadótrió harmadik tagja ezúttal Diogo Jota volt. A portugál válogatott játékos Luis Díaz leigazolása óta valamelyest háttérbe szorult, amely nyomot hagyott a teljesítményén, ezúttal viszont a mezőny egyik legjobbja volt.
picture

Jürgen Klopp

Fotó: Getty Images

Gólt ugyan nem szerzett, cserébe viszont kiosztott egy gólpasszt Mohamed Salahnak, remek százalékban nyerte meg a párharcait, és összességében ötször szerezte vissza a labdát. Mivel Darwin Núñez beépítése egyelőre nem halad zökkenőmentesen, Jota továbbra is remek opciót jelent Kloppnak, és ha így teljesít a portugál, akkor fontos szerepe lesz a szezon során.
A jobb játék ellenére a Liverpoolnak kőkeményen meg kellett dolgoznia a három pontért, Salah találatára ugyanis gyorsan megérkezett a válasz Mohammed Kudustól. Az előző BL-szezon döntősének a 89. percben sikerült csak lezárni a meccset, amikor Tsimikas beadását követően Matip talált a kapuba.
„Nem vagyok válogatós, de ez remek ünneplés volt, mindent megmutatott abból, ami a fiúk fejében járt. Semmi sem ért véget, legyen szó pozitív vagy negatív dolgokról. Ez csak az első lépés a számunkra, bár egy nagyon fontos lépés. Lesz egy furcsa, viszonylag hosszú szünetünk. Abban reménykedünk, azért imádkozunk, hogy a játékosaink egészségesen térnek vissza a válogatottól” – fogalmazott Klopp.

Conténak továbbra sem megy Európában

Antonio Conte csapatai a hazai sorozatokban rendre átlagon (erőn?) felül teljesítenek, Európában azonban gyakran csak botladoznak. Megvan a Tottenham első veresége is a csoportban, némi meglepetésre 2-0-ra kikaptak a Sportingtól, amely így két fordulót követően 100%-os mérleggel rendelkezik. A forduló másik mérkőzésén a Frankfurt 1-0-ra nyert a Marseille ellen, így utóbbi nehéz helyzetből és nulla ponttal várja a folytatást.
picture

Antonio Conte

Fotó: Getty Images

Nehéz dolga lesz az Atlétinek?

Már most a feje tetejére állt minden a B-csoportban, ahol a Club Bruges két forduló elteltével tökéletes mérleggel áll, az Atlético Madrid pedig idegenben kikapott a szezont gyengén kezdő – hat kör után kiesőhelyen álló – Bayer Leverkusentől. Ez a négyes a jelek szerint a vártnál lényegesen szorosabb küzdelmet hozhat, pláne, hogy a Porto két meccs után még pont nélkül áll.
A portugálok előző meccse ráadásul elég rosszul nézett ki, hazai pályán néztek bele egy 4-0-s pofonba a Bruges ellen, ami később még a gólkülönbség miatt is fájó lehet. Közben Diego Simeone sem lehet nyugodt, hiszen az Atlético Madrid már az első fordulóban is csak vért izzadva, a 100. percben megszerzett győztes góllal tartotta otthon a három pontot a Portóval szemben.

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés