BL-selejtező - Holman: fejben fog eldőlni a párharc

"Nem örültem a Fradinak. Nem lesz könnyű egyik csapatnak sem, mindenki ismeri ennek a párharcnak a hátterét" - utalt az M1-nek adott pénteki interjúban a 29 éves támadó az 1992-es, botrányba fulladt párharcra. "Az FTC a nevelőegyesületem, sok szép emlék fűz oda. Lelkileg fel kell készülnöm".
Az ötszörös válogatott Holman szerint a két együttes nagyjából azonos játékerőt képvisel, ezért az lesz a döntő, hogy "ki mennyire tud higgadt maradni, mennyire tudja a külső körülményeket kizárni".
UEFA Európa-liga
Európa-liga: Vécsei góljával bravúros Fradi-győzelem Monacóban
15/09/2022 - 18:47
A Slovan alaposan megszenvedett az első fordulóban a Dinamo Batumival: az első felvonás után a szerdai visszavágó is 0-0-val zárult, majd a hosszabbításban a georgiai gárda szerzett vezetést, de a 115. percben előbb egyenlítettek, a 123.-ban pedig fordítottak a pozsonyiak.
"Elvárás volt, hogy az első fordulóból továbbjussunk, még ha tudtuk is, a rivális is erős csapat. Ez a győzelem nagy erőt adhat nekünk. Remélem, ez a lendület sokáig kitart" - fogalmazott Holman.
A BL-selejtező második körében a Ferencváros-Slovan párharc első felvonását jövő szerdán a Groupama Arénában rendezik, a visszavágó egy héttel később a szlovák fővárosban lesz. A továbbjutó már mindenképpen főtáblás lesz valamelyik európai kupasorozatban, legrosszabb esetben a Konferencia-ligában.

A harmadik fordulóban már nem lesz kiemelt a Ferencváros

A Ferencváros a selejtező harmadik fordulójának hétfői sorsolását már nem kiemeltként várja a labdarúgó Bajnokok Ligájában, így mindenképpen erős riválisra számíthat.
Az európai szövetség (UEFA) honlapjának pénteki beszámolója szerint a magyar bajnok a Dinamo Zagreb-Skupi, a Makkabi Haifa-Olimpiakosz és a Qarabag-Zürich párharcának győztesét kaphatja ellenfélül, amennyiben a második körben túljut a Slovan Bratislaván.
A BL-selejtező második körében a Ferencváros-Slovan párharc első felvonását jövő szerdán a Groupama Arénában rendezik, a visszavágó egy héttel később a szlovák fővárosban lesz. A továbbjutó már mindenképpen főtáblás lesz valamelyik európai kupasorozatban, legrosszabb esetben a Konferencia-ligában. A vesztes az Európa-liga selejtezőjében folytathatja szereplését.
MTI
UEFA Európa-liga
Fradi-edző: Monacóban is szeretnénk megmutatni a saját stílusunkat
14/09/2022 - 17:53
UEFA Európa-liga
Soha nem találkozott még magyar csapattal a Monaco, a Ferencváros bizonyíthat csütörtökön
14/09/2022 - 08:59