Bajnokok Ligája - Klopp szerint a Liverpoolnak meg kell találnia önmagát.
A legutóbbi BL-kiírásban döntős, angol bajnoki ezüstérmes csapat a Premier League-et váratlanul gyengén kezdte, eddigi hat meccséből csupán kettőt tudott megnyerni, a keddi BL-nyitányon pedig még örülhetett, hogy a Napoli "csak" 4-1-es vereséget mért rá.
"Valahogy újra rá kell találnunk saját magunkra, mert egyelőre alap dolgok hiányoznak. Nehéz időszakot élünk át, ez nem kétséges" - kezdte meccs utáni értékelését a német tréner, akinek irányításával 2019-ben megnyerte a BL-t a Liverpool. - "Ha nem is játszol kiemelkedően jól, akkor is képesnek kell lenned a magas szintű védekezésre. Persze a meccs eleje nem segített. Mindenesetre ha jól is akartunk védekezni, nem mondhatnánk, hogy sikerült, tekintve, hogy azonnal büntetőhöz jutott az ellenfél, majd kevéssel később kapott még egyet."
Foci-vb
Foci-vb: a hátrahagyott sztárokból is elég ütős csapatot lehetne összerakni
13/11/2022 - 18:11
A mérkőzésen a harmadik percben megítélt 11-est Piotr Zielinski értékesítette, negyedórával később a másodikat viszont Victor Osmieh kihagyta. A Liverpool azonban nem tudott profitálni a hibából, a házigazda még a szünet előtt kettővel növelte előnyét és eldöntötte a találkozót.
"A Napoli nagyon jó csapat, de megkönnyítettük a dolgát. Rendre rossz helyen adtuk el a labdát, amiből a hazaiak kontrákat vezettek. Ennek nem szabadna megtörténnie" - mérgelődött Klopp. - "Néhány dolog teljesen világos, amin változtatnunk kell, mint ahogy az is kezd világos lenni, hogy miért alakultak ki ezek a problémák. Viszont még időre van szükségem, mert jelenleg még nem százszázalékosan tiszta a kép előttem."
A Liverpoolt 2015 októbere óta vezető Jürgen Klopp kérdésre válaszolva azt is elmondta, hogy ugyan bármi megtörténhet, ám nem hiszi, hogy veszélyben lenne az állása, mert a Liverpool tulajdonosai türelmesebbek, mint a Chelsea új vezetői, akik a gyenge szezonrajt miatt szerdán menesztették Thomas Tuchelt.
MTI
Foci-vb
Beintett a FIFA az "Emberi jogokat mindenkinek!" feliratnak
10/11/2022 - 17:07
Premier League
Dubaji tulajt kaphat a Liverpool? Klopp utálná ezt a fejleményt
09/11/2022 - 13:06