Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

"Mérges vagyok, egyáltalán nem tetszik az, ahogy kikaptunk" - nem mindenkinek jött be a keddi BL-forduló

Eurosport Magyarország

Frissítve 14/09/2022 - 10:37 GMT+2

A Bayern Münchent edző Julian Nagelsmann csapata helyzetkihasználását méltatta azután, hogy a bajorok kedden 2-0-ra legyőzték a vendég FC Barcelonát a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének a rangadóján.

Xavi

Fotó: Getty Images

Bajnokok Ligája - Xavi dühös, Nagelsmann csapata helyzetkihasználását méltatta.
"Az első félidőben a Barcelonának jobb lehetőségei voltak, minket Manuel Neuer tartott meccsben. A szünet után agresszívabbak voltunk, és gyorsan szereztünk két gólt. Elsősorban a jobb helyzetkihasználásunknak köszönhetően nyertünk" - összegezte a müncheni kilencven percet Nagelsmann.
A német szakember hozzátette, örül, hogy a nyáron a riválishoz szerződött lengyel Robert Lewandowski nem volt eredményes.
A katalánokat edző Xavi Hernandez dühösen értékelt a lefújás után.
"Mérges vagyok, egyáltalán nem tetszik az, ahogy kikaptunk. Nem érdemeltünk vereséget, mert több tiszta gólhelyzetet is kidolgoztunk, jobban játszottunk, mint a Bayern, de ezen a szinten minden az apróságokról szól. Megfizettünk a hibáinkért" - fogalmazott a spanyol tréner.
Kiemelte, egy évvel ezelőtt azért volt csalódott, mert csapata még nem volt azon a szinten, ahol Bayern, és bár ezt már elérte, mégsem lehetnek elégedettek a németországi találkozón történtekkel.
"Uraltuk a mérkőzést, jobbak voltunk, de kemény leckét kaptunk. Hibáztunk a szögletnél, illetve a támadásból védekezésbe való átmenetben többször is. Nem voltunk kellően hatékonyak, így hiába járunk jó úton, nem tudtunk jó eredményt elérni" - nyilatkozta Xavi, akinek a tanítványai 3 ponttal állnak a C csoport második helyén.
Az A csoportban az első körben Nápolyban alulmaradt, kedden pedig az Ajaxot egy 89. percben esett góllal 2-1-re legyőző Liverpool német trénere, Jürgen Klopp a lefújás után arról beszélt, csapatában benne van, hogy sokszor meg kell küzdenie a jó eredményért.
"Megszereztük a vezetést, egészen jó meccset játszottunk, de hiába vezettünk, az ellenfél az első lehetőségéből egyenlített. Ennek ellenére dicséret illeti csapatomat, mert nem adta fel" - tett hozzá Klopp.
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés